Tadić: Biram Vlahovića pre Halanda; sa Mitrovićem i zatvorenih očiju

Fudbaler Ajaksa Dušan Tadić godinama blista u dresu tima iz Amsterdama, ali i u dresu reprezentacije gde igra iza napadača.

Podeli
EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Stoga je upitan koga pre bira – Erlinga Halanda ili kolegu iz reprezentacije Dušana Vlahovića.

"Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta", izjavio je Tadić za sajt FSS.

Govorio je i o drugom napadaču Srbije Aleksandru Mitroviću.

"Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo", nastavio je Tadić.

Ali, nisu njih dvojica nego on taj koji ima

Priča se povela i o klupskim uspesima, a srpski internacionalac ih u Ajaksu ređa.

"Stvarno je velika privilegija i čast, pre svega braniti boje ovako velikog kluba, naravno i obaveza. Uživam u svakom momentu, imam super konekciju sa svima u klubu. A klub je fenomenalan, Ajaks je svakako poseban što se tiče filozofije, načina igre, stila koji podrazuemva ofanzivan fudbal. Sve je velika odgovornost i obaveza, ali to te samo još više motiviše da daješ i pružaš sve više za svoj klub. Mnogo rekorda na svim mogućim poljima, i individualno i timski. Individualna priznanja su moram priznati lepa, ali za mene lično najbitnija su timska, jer fudbal je timski sport. Najviše volim kad osvojimo titulu, jer je to najvažnije za nas. Naravno i dobra godina u Ligi šampiona, bilo bi lepo kada bi osvojili i jedno i drugo ove godine. Na to bi najviše bio ponosan", kaže Tadić.

Ne samo to, već je i kapiten tima.

"Mnogo trenera me zamolilo ako mogu da odem do dece i razgovaram sa željom da zajedno utičem na njih u smislu da se budu disciplinovani, veliki profesionalci već u ovoj ranoj fazi, da se uče i nauče da kvalitet ide samo sa velikim radom. Trudim se da pomognem na sve moguće načina, kako deci u mlađim kategorijama, tako i mojim mlađim saigračima kojih ima dosta u timu. Smatram da moram biti primer kao kapiten, bilo šta da radim, jednostavno to je moja obaveza", zaključio je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu