Prvenac Meniga i bomba Gomeša – Partizan zaseo na prvo mesto VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su Anortozis u Nikoziji rezultatom 2:0 (1:0) u prvom kolu grupe B Lige konferencija.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Liga konferencija, 1. kolo:
Anortozis – Partizan 0:2 (0:1)
Menig 41, Gomeš 68

Stadion: GSP u Nikoziji
Sudija: Peter Kjesgard (Danska)

Crno-beli su tako u gostima zadali ozbiljan udarac direktnom konkurentu za prolaz u nokaut fazu i imaju "autoput" ka proleću u Evropi.

Ono što raduje navijače "parnog valjka" je i prvenac Kvinsija Meniga koji je odigrao odličnih sat vremena na levom krilu i pokazao da će biti pojačanje.

U sledećem kolu Partizan će 30. septembra u Humskoj dočekati Floru iz Talina koja je u prvom kolu izgubila od Genta (1:0).

Prethodno, već u nedelju će dočekati Crvenu zvezdu u 165. "večitom" derbiju, što u ovom momentu postaje možda i krucijalna utakmica ove jeseni.

Ostaje da se vidi kakvo je stanje Rikarda Gomeša koji se u 82. minutu, nakon što je golom rešio utakmicu, požalio na povredu i tražio izmenu.

Anortozis: Lorija – Korea (od 72. Kaltsas), Arajuri, Risvanis – Hušbauer (od 46. Busuladžić), Popović, Artimatas, Koreia (od 50. Avram) – Hristodulopulos, Rusijas (od 46. Deletić), Varda (od 65. Kačarava).

Partizan: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 71. Holender), Natho (od 64. Jojić), Menig (od 64. Jović) – Gomeš (od 82. Terzić).

Od početka je beogradski tim krenuo ofanzivno i napao Anortozis Famagustu na "GSP" stadionu u Nikoziji.

Prvu priliku imao je Aleksandar Miljković, potom još bolju kada je Lorija intervenisao, a možda najbolju propustio je Aleksandar Šćekić posle kornera pogodivši stativu i ruku Lorije.

Domaći nisu bili preterano opasni, a jedini put kada je Aleksandar Popović bio ugrožen bilo je u 12. minutu kada je Lazaros Hristodulopulos šutirao sa 35 metara i ozbiljno namučio golmana Partizana.

Anortozis je konačno poklekao u 41. minutu kada su crno-beli kolektivno izveli sjajnu akciju, Gomeš je pripremio zicer za Lazara Markovića, a Lorija to odbranio.

Ipak, na pravom mestu u pravo vreme našao se Kvinsi Menig i poslao je loptu u sam ćošak gola za svoj prvenac u dresu novog kluba.

Svima je laknulo posle toga, kazna nije stigla, mada je Anortozis krenuo znatno ofanzivnije u nastavku.

To je moglo da se izmakne kontroli u periodu od nekih 10-15 minuta, posebno kada je Deletić "otresao" Obradovića i imao šansu, ali je i tada sjajni Popović odbranio.

U 68. minutu sve je bilo gotovo. Tada je Gomeš dobio loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo se sa igračem na leđima i zakucao je pod prečku gola Lorije.

Grafika: SofaScore

Nakon toga je Gomeš imao novu šansu da sve reši, a i do kraja je još nekoliko lopti moglo da se nađe u mreži kiparskog tima.

Međutim, nije i srpski tim se kući vraća sa pobedom od 2:0, dovoljnom za prvo mesto grupe B posle prvog kola.

Sva dešavanja sa Kipra pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu