Miler i Levandovski kaznili Barselonu – rutinska pobeda Bajerna

Fudbaleri Bajerna iz Minhena su rezultatom 3:0 pobedili Barselonu u prvom kolu Lige šampiona.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Liga šampiona, grupa E, 1. kolo:
Barselona – Bajern Minhen 0:3 (0:1)
Miler 34, Levandovski 55, 84
Stadion: Nou Kamp
Sudija: Majkl Oliver

Barselona je porazom na Nou Kampu počela novu sezonu Lige šampiona i ne samo da su poraženi nego i nisu imali neke šanse za trijumf.

Bajern Minhen ih nije baš pregazio, ali je prilično sigurno odigrao 90 minuta fudbala i potpuno zasluženo slavio sa 2:0 u prvom meču grupe E u Ligi šampiona.

Utakmica je počela sporo, videli smo standardno opipavanje snaga u uvodnim minutima i onda je Bajern zapretio preko Levandovskog, da bi prva opasna šansa bila u 12. minutu preko de Jonga, ali je on bio u ofsajdu.

Pokušala je Barsa i preko Roberta, a onda slede odlične akcije Bajerna koju prvo Sane nije završio kako treba i onda sledi zatišje da bi u 34. minutu Tomas Miler zatresao mrežu Barselone i postigao svoj sedmi gol protiv njih.

Nije bilo dileme da je Bajern tim golom samo krunisao bolju igru, pa smo uz zvižduke sa Nou Kampa otišli na poluvreme, a u povratku opet ista priča – Bajern dominira i Barsa se brani.

U 55. minutu se pitanje pobednika praktično rešilo, pošto je prvo šutirao Musijala i pogodio stativu, da bi na tu loptu natrčao Levandovski i samo je poslao u mrežu za vođstvo Bajerna od 2:0 nad Barselonom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nismo videli mnogo toga nakon ovog gola. Kuman je dao šansu mlađim igračima poput Gavija, da bi konačan rezultat bio postavljen u 84. minutu zahvaljujući Robertu Levandovskom.

Ponovo je jedan igrač Bajerna pogodio stativu, ovoga puta je to bio Gnabri i opet je Levandovski bio na pravom mestu u pravo vreme i zatresao mrežu po treći put.

Od 21 čas se u grupi E odigrao još jedan meč, onaj između Benfike i Dinama iz Kijeva, ali u tom meču pobednika nije bilo, a nije bilo ni golova, što znači da će Barselona biti na poslednjem mestu u toj grupi.

Utakmica nije bila previše sadržajna, a najveće uzbuđenje je došlo u 93. minutu utakmice, tačnije u nadoknadi vremena, kada je gol postigao Šaparenko, ali je on poništen zbog VAR–a i Dinamo i Benfika su podelili bodove.

Mečeve Lige šampiona možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu