Klop pred Milan: Više pamtim 2005. nego 2007. godinu

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Milana.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA/Paul Ellis / POOL
EPA/Paul Ellis / POOL

Pročitajte još Povratak LŠ: Milijarde ili tradicija?

Fudbaleri Liverpula igraju u sredu od 21 čas na svom terenu protiv Milana, utakmicu prvog kola Grupe B u Ligi šampiona.

Klop je istakao da njegova ekipa mora od početka takmičenja da osvaja bodove u teškoj grupi Lige šampiona, kako bi se plasirala u nokaut fazu.

"Milan nije igrao u Ligi šampiona nekoliko godina. Imali su briljantnu sezonu, a ovu sezonu su počeli zaista dobro. Biće teška utakmica za obe ekipe. U ovom kolu biće nekoliko dobrih utakmica, a ovo je jedna od njih", rekao je Klop na konferenciji za novinare.

U drugoj utakmici u toj grupi Atletiko će u isto vreme u Madridu dočekati Porto.

"Kada smo videli žreb, niko od nas nije mislio da smo u sjajnoj grupi. Ovo je teška grupa. Atletiko Madrid, Porto, koji je uglavnom šampion Portugala, a tu je i Milan, jedan od najvećih klubova Evrope, ovo je prava grupa Lige šampiona", naveo je Klop.

"Cilj je sakupiti dovoljno bodova da se prodje grupa, a bolje je da ne gubimo vreme, da počnemo od sutra", dodao je nemački trener.

Poslednjih godina Liverpul i Milan su u dva navrata igrali finale Lige šampiona, 2005. godine, kada je engleski tim trijumfovao posle velikog preokreta i jedanaesteraca i 2007. godine, kada je bio bolji italijanski tim.

"Više pamtim 2005. nego 2007. godinu. Ako razmišljate o evropskim bitkama, Liverpul i Milan morate da gledate. Dugo nismo igrali Ligu šampiona na svom terenu. Mnogo smo pričali o evropskim utakmicama na Enfildu i jedva čekam ponovo da to doživim", rekao je Klop.

Italijanski mediji spekulisali su da bi napadač Milana Zlatan Ibrahimović mogao da propusti utakmicu zbog povrede.

"Zlatan, kakav je to igrač. Gledao sam snimke kada se prošli put povredio i zatim kada se oporavio. Ušao je u igru i odmah postigao gol. On je fudbaler za posebne trenutke utakmice. Ako on ne igra, tu su Ante Rebić ili Olivije Žiru, koji su zaista dobri. Zlatan je jedan od najboljih fudbalera i on to zna. Takvo samopouzdanje donosi u utakmicu", naveo je Klop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu