Kralj za B92.net: Preporučio sam sportskom delu Partizana dva strana napadača

Ivica Kralj od nedavno je preuzeo skauting službu Partizana, te će u narednom periodu tražiti pojačanja koja bi pomogla da se crno-beli vrate osvajanju trofeja.

Stefan SmuđaIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Nije direktno odgovoran za njih, ali je upućen, pa smo pokušali da saznamo neke novine kada je reč o letnjem transfer periodu u Humskoj.

Ostao je "zakopčan", ali i indirektno potvrdio poslednju vest da je Partizan zainteresovan da potpiše Danila Pantića kada mu 1. jula istekne ugovor sa Čelsijem.

"Čuo sam da je objavljena ta informacija, to su novi momenti. Njemu ističe ugovor 1. jula, on prvo mora da reši te papire, da li ostaje tamo ili ne. Ima te priče (da će doći u Partizan), ali koliko je realno, ne znam jer je moj deo poslao skauting služba i da tražimo igrače, a onda da te igrače preporučimo sportskom delu i dalje oni odlučuju o tome. Dakle, to nije moj deo posla, ali mogu da vam kažem da ga smatram veoma kvalitetnim igračem", rekao je Ivica Kralj u izjavi za B92.net.

Kada je reč o Vašem delu posla, Ivica Iliev je najavio dva velika pojačanja u ofanzivnom delu, a tu bi onda Vi mogli da stupite na scenu kada otkrijete interesantne mete.

"Mi smo gledali veliki broj igrača i jesmo preporučili njih nekoliko, a sportski deo će proceniti kolike su naše mogućnosti za dovođenje tako dobrih i kvalitetnih igrača. Na njima je da procene koliko smo mi moćni da tako nešto ostvarimo".

Možete li da otkrijete o kome se radi?

"Radi se o inostranim igračima na napadačkim pozicijama", potvrdio je Kralj, ali nije želeo o imenima.

Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Očekuje i ove godine da nekoliko igrača iz omladinskog pogona pristupi prvom timu.

"Sigurno će iz mlađih kategorija biti igrača u prvom timu, njih četiri ili pet, a mislim da su neki već debitovali, neki će tek. Naša škola je uvek bila na evropskom nivou".

Planiraju li se neki odlasci?

"U prelazni rok krećemo prilično rano, jer rano i počinjemo sezonu, a neke lige su tek nedavno završene. Ako bude odlazaka, mogu da kažem da će ih biti tek u julu ili avgustu", završio je Kralj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.