Spisak Francuske za EURO: Benzema se zvanično vratio

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan objavio je spisak igrača na koje će računati za Evropsko prvenstvo koje počinje u junu.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FRANCK FIFE
EPA-EFE/FRANCK FIFE

Selekcija svetskih šampiona će i zvanično biti jača za Karima Benzemu koji se u nacionalni tim "galskih petlova" vraća posle šest godina.

Podsetimo, on nije bio pozivan zbog umešanosti u seks skandal, a posle najave tokom dana ovu odluku je ozvaničio sam Dešan na konferenciji za medije.

"Da, vratio se. Zašto se ne bi vratio? Niko nema mogućnost da vrati vreme unazad i promeni sve što se dešavalo. Moramo da razmišljamo o sadašnjosti i onom što će biti u budućnosti. Čeka nas veliki cilj, jako važan cilj“, rekao je Dešan i dodao:

“Videli smo se i pričali, jako dugo. Posle toga, dugo sam razmišljao i doneo odluku koju sam doneo. Neću da otkrijem ni reč naše priče, to je između nas“.

Benzema je do sada odigrao 81 meč i bio je strelac 27 golova.

Na spisku Dešana se nalazi 26 igrača, a tu nema Entonija Marsijala za koga je selektor rekao da mu "stanje to nedozvoljava".

Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marselj), Majk Menjan (Lil);

Odbrana: Benžaman Pavar (Bajern), Leo Duboa (Lion), Rafael Varan (Real), Kurt Zuma (Čelsi), Presnel Kimpembe (PSŽ), Klemon Lengle (Barselona), Lukas Ernandez (Bajern), Luka Dinj (Everton), Žil Kounde (Sevilja);

Vezni red: Ngolo Kante (Čelsi), Pol Pogba (Mančester Junajted), Adrijan Rabio (Juventus), Korentin Toliso (Bajern), Musa Sisoko (Totenhem), Toma Lemar (Atletiko Madrid);

Napad: Markus Tiram (Borusija Menhengladbah), Kingsli Koman (Bajern), Kilijan Mbape (PSŽ), Antoan Grizman (Barselona), Olivije Žiru (Čelsi), Karim Benzema (Real Madrid), Visam Ben Jeder (Monako), Usman Dembele (Barselona) .

Francuska će igrati u grupi sa Nemačkom, Portugailjom i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu