Makariću uručen trofej "Slobodan Santrač"

Po zavšetku meča 38. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Radnika uručeno je priznanje najboljem strelcu lige Milanu Makariću.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Trofej ’’Slobodan Santrač’’, namenjen najboljem strelcu Superlige Srbije u sezoni 2020/21, uručen je danas po završetku meča poslednjeg 38.kola Čukarički – Radnik.

Prvotimcu surduličkog Radnika Milanu Makariću trofej je uručio sin legendarnog napadača, Nenad Santrač.

Bila je to bez dileme najbolja sezona u karijeri Milana Makarića, sezona u kojoj je pokazao da je golgeter za velike domete i veće klubove, pa nikoga neće začuditi ako već ovoga leta ostvari i značajan transfer. Ono što ga je izdvojilo u odnosu na konkurenciju jeste kontinuitet, jer je mreže krenuo da ’’rešeta’’ već od prvog kola i nastavio tokom čitave sezone. Takođe, ostaće zabeleženo da je nastupao na svih 38 superligaških mečeva u sezoni 2020/21, postigavši ukupno čak 25 pogodaka, od čega 19 iz igre i 6 sa ’’bele tačke’’.

Dva puta tokom sezone zabeležio je het-trik, na gostovanjima Zlatiboru i Mačvi. Uz to je dva puta bio proglašen za igrača kola, nakon 15. i 34. runde takmičenja. Ono što je njegov učinak u ovoj sezoni učinilo još upečatljivijim jeste i njegova pobeda u 1. kolu naše zvanične fantazi igre Real Manager, što je izazvalo i pažnju i simpatije medija, a čime je već na startu pokazao da dobro poznaje ovo takmičenje.

Milan Makarić (25) je rođen u Novom Sadu, može da igra na pozicijama ofanzivnog veznog i centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, novosadski Proleter, Spartak, OFK Bačka, Zvijezdu 09 (BiH) i Radnički iz Niša, odakle je u avgustu 2019. godine i stigao u Surdulicu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije selekcije naše zemlje (U20), a u januaru je debitovao i za A selekciju u prijateljskom susretu sa reprezentacijom Dominikanske Republika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu