Peres: Kao da smo ubili nekog, Superliga i dalje postoji

Predsednik Real Madrida Florentino Peres smatra da projekat Superlige Evrope još nije propao.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Šest engleskih klubova je izašlo, baš kao i Atletiko Madrid i Inter.

"Pomalo sam tužan i razočaran jer smo na ovom projektu radili tri godine. Nikada nisam video toliku agresivnost predsednika UEFA. Bilo je orkestrirano, sve nas je iznenadilo. U svetu fudbala sam 20 godina, ali to nisam video. Agresija, pretnje, uvrede, kao da smo nekoga ubili. Sutradan su oni nas ’ubili’", rekao je Peres.

"Sigurno je da smo u nečemu pogrešili. Mislim da su to znali i čekali su nas. To su oni koji i dalje imaju privilegije i ne žele da ih izgube."

Peres uverava da su Juventus i Milan i dalje uz Superligu.

"Projekat je sada u stanju pripravnosti. Superliga i dalje postoji. Juventus nije odustao, ne znam zašto to kažu. Ni Milan nije odustao. Svi smo zajedno, i Barselona. Ako neko misli da je Superliga mrtva, greši. U potpunosti ćemo nastaviti da radim. Moja odgovornost je da Real Madrid bude pionir. Tražićemo nove partnere, ključno je kako zainteresovati mlađu publiku da prati fudbal".

Poruka Englezima.

"Mislim da za njih ne postoji druga opcija. Neka neko drugi izmisli nešto bolje. Vlasnici engleskih klubova su Amerikanci koji obožavaju ovaj sport".

I Arsenal i Everton će teško do Lige Evrope, ali joj se još nadaju, pa njihov večerašnji (21.00) okršaj na Emirejtsu treba da donese uzbudljiv fudbal. Kvota na keca je 1,98, na dvojku 3,90, iks je 3,45, a GG3+ 2,50.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Everton.

Francuzi i Nemci su odbili ESL.

"Dvanaest klubova je potpisalo obavezujući ugovor. Hteli smo da smestimo i druge u Superligu ali je UEFA napravila šou. Nismo objasnili svoju priču na pravi način, ali nam oni nisu ni dali priliku. Nije moguće da mi koji smo na vrhu gubimo novac, a da drugi zarađuju".

Novac je glavni motiv.

"Liga šampiona ima format koji je zastareo. Reći ću vam jedan podatak. Prošle sezone je izgubljeno 650 miliona evra. Ove sezone još dva ili tri puta više. Ovaj format očigledno ne funkcioniše. Palo nam je na pamet da napravimo takmičenje u kojem će igrati najbolji timovi Evrope tokom nedelje. Razgovarali smo sa televizijama i rekli: ’Pa, može mnogo više novca da se dobije’. Bilo bi za svakoga."

Ugovori su obavezujući...

"Ne možete tek tako izaći iz ugovora. Oni su obavezujući, to bi ozbiljni ljudi morali da znaju. Ovo nije zatvorena liga. Fiksni klubovi, koji ne mogu ispasti, to su zaslužili na terenu. To su klubovi koji imaju najviše navijača u svetu. Ne osećam se usamljeno, razgovarao sam sa Anjlijm. Bio bi veliki greš da nismo pokušali da uvedemo ovaj format", istakao je Peres.

Liga šampiona će promeniti format 2024. godine.

"Ne možemo da čekamo tri godine. Moramo to da napravimo sada. Novac dolazi od takmičenja u kojem gledamo jake utakmice. Morate da ugovarate mečeve koji imaju težinu kao da se sretnu Federer i Nadal. Želimo da igramo najbolj utakmice i time nikoga ne isključujemo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu