Solskjer: Čujem se sa Halandom, ali on je igrač Dortmunda

Erling Haland je među najtraženijim fudbalerima u Evropi i pitanje je gde će nastaviti karijeru.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Lars Baron
Foto: EPA-EFE/Lars Baron

Čelsi je poslednji klub koji se uključio u trku za napadačem Borusije iz Dortmunda, koji ima ugovor sa Nemcima u kom stoji da može da ga napusti u leto 2022.

To sve pod uslovom da zainteresovana strana plati 79 miliona evra, kolika je otkupna klauzula. Verovatno je da u Borusiji to neće čekati s obzirom da na leto mogu da zarade mnogo više ako ga prodaju za minimum od 100 miliona evra.

Čelsi je poslednjui u nizu klubova koji je stao u red, s obzirom da imaju budžet za letnja pojačanja od 260 miliona evra.

Halandov agent Mino Rajola je izjavio da postoji samo deset klubova koji mogu sebi da priušte da ga dovedu.

Mančester junajted je jedan od onih koji su odavno zainteresovani s obzirom na to da je menadžer Ole Gunar Solskjer bio taj koji mu je omogućio da debituje kao profi igrač dok su zajedno bilo u Moldeu.

Solskjer je uoči revanš meča sa Sosijedadom u Ligi Evrope opet upitan da li je zainteresovan da na Old Traford dovede Halanda.

"Održavam kontakt sa Erlingom, čujemo se povremeno. Lepo je videti da je postao ovakav igrač, znam da će raditi na tome da stalno napreduje. On je igrač Borusije i želimo mu sve najbolje, ali sačekajmo da vidimo šta će vreme doneti. U Mančesteru imamo sjajne talante. Erlinga smo doveli dok sam bio u Moldeu, a kao trener uvek nastojite da pomognete igraču da napreduje, kao fudbaler i kao čovek. Znate da ne mogu da govorim o njemu dok je u Dortmundu, bio bi to znak nepoštovanja prema klubu i njemu, ali pošto se poznajemo, ponekad se i čujemo", poručio je Solskjer.

Haland je na 33 utakmice za klub i reprezentaciju ove sezone postigao 30 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu