Juventus se "nije pojavio", Interova lekcija šampionu! VIDEO

U velikom Derbiju Italije fudbaleri Intera su rezultatom 2:0 (1:0) savladali devetostrukog uzastopnog šampiona, ekipu Juventusa, u 18. kolu Serije A.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Serija A, 18. kolo:

Inter – Juventus 2:0 (1:0)
Vidal 13, Barela 52

Stadion: "Đuzepe Meaca".
Sudija: Danijele Doveri.

"Nero-azuri" su po prvi put savladali ljutog protivnika od 2016. godine, ali u veoma bitnom momentu u sezoni, jer su dodatno udaljili "staru damu" od nove odbrane titule.

Inter se izjednačio na tabeli sa gradskim rivalom Milanom sa 40 bodova uz meč više, dok su Torinezi ostali na 33 boda.

Juventus nije delovao kao šampionski tim na početku susreta, zapravo, takav je bio u celom prvom poluvremenu u kom je uputio samo jedan šut u okvir gola.

Sa druge strane, tim Antonija Kontea je od starta znao šta želi i kako da napadne. Tako je u prvih pola sata uputio čak 7 udaraca u okvir gola, ali je "samo" jedan završio u mreži.

U 12. minutu je Nikolo Barela centrirao, a Arturo Vidal nadvisio Danila i, nesvakidašnje za njega, glavom postigao pogodak.

Rekli smo da je "samo" jedna lopta završila u mreži, pošto je morala barem još jedna.

Ona kada je Lautaro Martines natrčao na odbitak posle šuta Romelua Lukakua i, umesto u praznu mrežu, loptu poslao preko prečke.

Inter: Handanović – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Hakimi, Barela, Brozović, Vidal (od 77. Galjardini), Jang (od 72. Darmijan) – Lukaku, Martines (Sančes 86).

Juventus: Ščešnji – Danilo, Bonući, Kjelini, Frabota (od 58. Bernardeski) – Kijeza, Betankur, Rabio (od 58. Mekeni), Remsi (od 58. Kuluševski) – Morata, Ronaldo.

Međutim, sa druge strane gotovo da nije pretila nikakva opasnost od Juventusa, te je Inter svesno prepustio loptu i čekao prilike iz kontranapada.

Tako je bilo i na početku drugog poluvremena kada je duplirana prednost posle prelepe asistencije Bastonija.

Dugom loptom izbacio je potpuno samog Nikola Barelu ispred gola Juventusa, a vezista je to iskoristio i zakucao loptu pod prečku.

Kako je meč odmicao, nikako Juventus nije uspevao da uradi bilo šta što bi makar nagovestilo preokret.

Jedinu priliku imao je u 87. minutu kada je Federiko Kijeza šutirao sa distance, ali je Samir Handanović na fantastičan način odbranio.

Ovakvom igrom šampiona sasvim je izvesno da će "Skudeto" ove sezone promeniti vlasnika, i to posle pune decenije.

Inter - Juventus Live Score

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu