Albanski klubovi prekinuli bojkot

Fudbalski klubovi prve albanske lige odlučili su da prekinu bojkot i da takmičenje počne predstojećeg vikenda, saopštio je tamošnji fudbalski savez.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA/SERGEY DOLZHENKO
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Početak sezone, koji je bio planiran za septembar, otkazan je nakon što se većina fudbalskih klubova saglasila da neće početi sezonu dok ne dobiju veću finansijsku podršku Vlade Albanije.

Predsednik Saveza Armand Duka rekao je da će se takmičenje nastaviti u nedelju i da će se verovatno igrati po dva kola nedeljno kako bi se nadoknadilo izgubljeno vreme.

"Ova odluka doneta je iz nekoliko razloga - zbog potrebe navijača da prate mečeve i činjenice da ovako dugačak prekid nije dobar za igrače i trenere", rekao je Duka nakon sastanka sa predsednicima klubova.

Članovi Fudbalske profesionalne lige (FPL), koju čine predstavnici devet od 10 klubova najviše divizije, odlučiće na sastanku predsednika klubova u petak da li će nastaviti takmičenje.

Generalni sekretar FPL Edvin Libohova rekao je da je grupa dobila "načelnu podršku za zahteve" nakon intenzivnih kontakata sa vladinim zvaničnicima.

Premijer Albanije Edi Rama je ranije izjavio da je već ispunio većinu njihovih zahteva.

Fudbalski savez Albanije juče je saopštio da će se predstojećeg vikenda nastaviti takmičenje u nižim ligama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu