Partizan se mučio, ali slomio Bačku

Fudbaleri Partizana su rezultatom 2:1 pobedili Bačku u utakmici 9. kola Linglong Superlige.

SNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Linglong Superliga Srbije 9. kolo:

Partizan – Bačka 2:1 (0:0)
Sadik 50, Tomović 60ag – Đorđević 78
Sudija: Nenad Minaković
Stadion:
Partizana

U prvom poluvremenu nismo videil maltene ništa, Partizan je odigrao jako slabo u tom delu meča u kom nije bilo golova, ali ni izrazito kvalitetnih prilika.

Partizan je imao terensku inicijativu, bilo je svima jasno da je Bačka stigla u Beograd da se brani i pokuša da osvoji bod, pa su svoje prilike čekali iz kontri i neke su čak uspeli da stvore.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan: Popović, Miljković, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Natho (od 61. Šćekić), Marković (od 75. Čolić), Suma (od 89. Pavlović), D. Stojković (od 46. Lutovac), Sadik (od 89. Matić).

Bačka:
Milojević, Veselinović, Klisura, Zdravković (od 13. Tomović), Jovanović, Eskić, Škorić, Pantić, S. Stojanović, Njamculović (od 63. Zličić), Ratković (od 63. Đorđević).

Izabranici Aleksandra Stanojevića su imali najozbiljniju šansu preko Lazara Markovića, kada je snažno šutirao, a golman Milojević bez većih problema loptu izbio u korner, takođe je Denis Stojković imao priliku, ali je i taj njegov pokušaj bio neprecizan.

Bačka je mogla da povede u 35. minutu utakmice, tada je Luka Ratković izašao sam pred Aleksandra Popovića, pokušao da ga lobuje, da samo prebaci loptu preko njega, ali nije uspeo i Banjak je potom otklonio opasnost.

Nathov pokušaj iz slobodnog udarca je stavio tačku na prvih 45 minuta, a na startu drugog poluvremena, videli smo da je Partizan želeo što pre da postigne gol, pa je uspeo da preko Sume I Sadika do istog i dođe i to već od 50. minuta utakmice.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tokom narednih 10 minuta, Partizan je bio neuporedivo bolji i agresivniji rival, prvo je Sadik propustio ogromnu šansu za 2:0, a onda se crno-belima sve to vratilo, kada je prilikom jednog opasnog centaršuta Tomović loptu poslao u svoj gol umesto u korner i na semaforu je stajalo 2:0 za Partizan.

Usledilo je još nekoliko opasnih napada crno-belih, krenuli su sve agresivnije na gol Bačke fudbaleri Partizana, Sadik je imao dve stopostotne šanse, ali ih nije iskoristio, a Krsto Đorđević je ispalio "projektil" i postigao prelep gol za smanjenje na 2:1.

Nakon nekoliko opasnih napada Partizana, Bačka se okuražila i krenula češće da napada Partizan, ali nisu uspeli da postignu gol za izjednačenje. Partizan se pobedom vraća na drugo mesto sa šest bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu