Kakav je igrač novi štoper Partizana: "Kad uđe u duel sve pršti"

Bivši fudbaler Partizana Branko Ilić prokomentarisao je novo pojačanje crno-belih Makija Banjaka.

Izvor: B92
Podeli

Partizan je nedavno predstavio Banjaka, koji bi u narednoj sezoni trebalo da bude ključni igrač odbrane tima iz Humske.

Ilić, sada defanzivac Domžala, bio je saigrač sa Bunjakuom u ljubljanskoj Olimpiji, u koju je Kamerunac stigao iz austrijske Admire Vaker.

"Pre dve godine, na prozivci Olimpije, dočekao sam Banjaka, ako me razumete, baš se videlo da je došao u novu sredinu. Međutim, brzo je pokazao kvalitet, sad je standardan, igra dobro... Vidi se da je bio u Barseloni. Zna da igra, jak je u duelima. Zna da igra, na prvi pogled nije ogroman, ali kad uđe u duel sve pršti. Dobar je igrač, naročito kad je 100 odsto u utakmici, od prvog do poslednjeg minuta", rekao je Ilić za "Sportski žurnal".

Banjak je kao 13-godišnjak stigao iz akademije Samjuela Etoa u Barselonu, gde je za četiri godine odigrao 43 utakmice za B tim katalonskog giganta.

U sezoni 2014/2015 u kojoj je Barselona B ispala iz Segunde, Kamerunac je dobio 11 žutih i jedan crveni karton.

"Blaugrana" ga je otpustila 2016, kada je prešao u francuski Nant, da bi se iste godine vratio u Španiju i potpisao jednogodišnji ugovor sa Saragosom.

Banjak je na kraju sezone napustio i Saragosu i sledeće odigrao samo jedan ligaški meč u Admiri. Prethodne dve godine je bio član Olimpije za koju je nastupio na 44 susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu