Prekid sezone pomogao Murinju – oporavili se svi povređeni igrači

Menadžer Totenhem Hotspura Žoze Murinjo potvrdio je da su se tokom pauze zbog koronavirusa oporavili svi igrači koji su bili povrijeđeni.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Morton/Getty Images
Photo by Alex Morton/Getty Images

Uključujući i ubojiti napadački tandem Hari Hejn i Heung-min Son. Osim njih dvojice, na teren mogu da se vrate i Stiven Bergvajn i Musa Sisoko.

Još nije utvrđen datum "restarta" Premijer lige, ali je u sredu dozvoljeno da se na treninzima opet uvede kontakt.

Međutim, za Murinja je najvažnije što su se njegovi ključni igrači oporavili, mada je upozorio da je potpuno drugačije trenirati i igrati takmičarske utakmice.

Upravo povrede u februaru i martu stvorile su velike probleme Murinju, pa je Totenhem u tom period okončao takmičenje u FA kupu i Ligi šampiona.

"U ovom trenutku ne mogu reći da su spremni da igraju, jer jedna je stvar oporaviti se od povrede, a druga biti spreman igrati fudbal. U Harijevom slučaju, mislim da nije igrao skoro pet meseci, ali svi oni više nisu povređeni. Treniraju, a treninzi u ovom trenutku imaju mnogo ograničenja"
, rekao je Murinjo.

Sezona u PL bi mogla da se nastavi krajem juna.

"Kejn, Son, Bergvajn, Sisoko, svi su u redu. Mislim da ćemo imati nekoliko nedelja normalnih treninga. Za nekoliko sedmica momci će biti spremni da igraju. Naravno ne na maksimumu svog potencijala, ali mislim da to u ovom trenutku niko ne može".

Premijer liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola.

U tom trenutku Totenhm je bio na osmoj poziciji sa 41 bodom, četiri manje od Mančester junjteda koji se nalazi na poslednjoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona (zbog suspenzije Mančester sitija).

Lider je bio Liverpul sa 82 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu