"Zlatnu medalju sam prodao zbog kokaina, sve je otišlo za dva dana"

Nekadašnji brazilski fudbaler Flavio Donizete prisetio se detalja iz burne profesionalne karijere.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Koichi Kamoshida/Getty Images
Photo by Koichi Kamoshida/Getty Images

Donizete je tokom karijere promenio solidan broj klubova, a najveći uspeh ostvario je 2005. kada je sa Sao Paolom postao prvak sveta pobedom nad Liverpulom od 1:0.

Zlatnu medalju sa FIFA Svetskog klupskog prvenstva ubrzo je prodao.

"Nakon što sam 'upoznao' kokain, previše sam toga izgubio. Jer do tada sam ga nemilosrdno koristio. Kada se kokain pojavio u mom životu, počeo sam da gubim sve. Novac koji sam imao na računu, stvari, jednostavno je sve nestajalo. Izgubio sam sve, apsolutno sve. Samo nisam izgubio svoju ženu i ćerke, koje su sa mnom i danas", rekao je Donizete za "Globoesporte".

Tridesetšestogodišnji Brazilac priznaje da je već godinu i po dana "čist".

"Zlatnu medalju sam prodao kako bih mogao da kupim drogu. Koristio sam drogu i ostao sam kod kuće. Zbog droge sam znao za dan 20 puta da uneredim sobu i 20 puta da je sredim. Kokain sam koristio kao lud. Sav novac od medalje, dao sam na kokain. Sve je otišlo za dva dana".

Donizete se prisetio i toga kako je izgledalo osvajanje turnira sa Sao Paolom.

"Zapravo nisam bio ni registrovan. Odradili smo poslednji trening i bio sam na pozajmici, ali poslednjeg dana se povredio Aleks Bruno. Trener mi je rekao da putujem s njima. Rekao je da neću igrati, ali da ću biti tamo. Bio sam jako sretan, uzeo sam kofer i otišao kući, a sutradan sam bio u avionu za Japan. Bio sam u biznis klasi u dvospratnom avionu", dodao je Donizete, koji trenutno radi kao baštovan.

On je 2019. uspeo da povrati medalju koju je prodao zbog kokaina, a u tome mu je pomogao legendarni Kafu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu