Mitrović ispred Kosovara – Hrvat odlučuje o velikom transferu

Srpski reprezentativac iz Fulama Aleksandar Mitrović jedan je od najtraženijih fudbalera na Ostrvu.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Henry Browne/Getty Images
Photo by Henry Browne/Getty Images

Prvi strelac Čempionšipa sa 23 gola dovodi se u vezu sa brojnim klubovima kao što su Totenhem, Everton, Brajton, Šefild junajted, Lids, a poslednji u nizu je Vest Bromvič Albion.

Mitrović je kandidat za potpis kluba iz Birmingema zajedno sa kosovskim reprezentativcem Vedatom Murićijem, centarfora sličnog stila, koji takođe blista u Fenerbahčeu.

Prethodno, VBA mora da uđe u Premijer ligu i na dobrom je putu ka tome vođen od hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića, koji na kraju mora da prelomi koga će da odabere narednog leta.

Trenutno je njegov klub drugi sa bodom zaostatka za liderom Lidsom, a šest više od Mitrovićevog Fulama koji bi morao u baraž.

Da bi VBA napravio dobar potez transferom Mitrovića, čija je cena oko 30 miliona evra, govorio je bivši golgeter tog kluba Kevin Filips.

Za njega je bivši napadač Partizana kvalitetniji od Murićija.

"Za mene je najbolji napadač u Čempionšipu. Ima iskustvo iz Premijer lige i mnogo je napredovao. Stav mu je sve bolji i bolji. Potpuno je fizički spreman za Premijer ligu i Čempionšip, u dobroj je formi i redovno daje golove", rekao je Filips za britanske medije.

"Mislim da VBA mora da ga uzme i utroši novac na Mitrovića", zaključuje Filips.

Sve pod uslovom da ponovo igra u najjačem rangu engleskog fudbala...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu