Srpski "globtroter" počinio samoubistvo

Miljan Mrdaković, nekadašnji srpski reprezentativac, preminuo je u Beogradu pošto je počinio samoubistvo.

SNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Miljan Mrdaković je rođen 6. maja 1982. godine u Nišu i nastupao je za omladince Radničkog, da bi potom došao u beogradski Partizan, a odatle odlazi u Anderleht sa samo 16 godina.

Njegov period u Belgiji nije bio preterano uspešan, a Anderleht ga je čak poslao na pozajmicu u Enderlaht Ajst i on je sa 20 godina već bio član četiri tima.

Potom sledi povratak u Srbiju, gde je Mrdaković nosio dres OFK Beograda i na 32 utakmice postigao 20 golova, pa je samim tim skrenuo pažnju na sebe tim odličnim partijama.

To su primetili čelnici Genta koji su sa Mrdakovićem potpisali četvorogodišnji ugovor, ali se srpski napadač ni tamo nije snašao, pa se vratio u OFK Beograd gde je završio sezonu.

Naredna destinacija bila je Austrija, a u Salcburgu se zadržao samo 6 meseci pošto se preselio u Metalist iz Harkova, da bi u Makabiju iz Tel Aviva nastavio karijeru te 2006. godine, a već naredne sezone bio je član Vitorije Gimaraeš.

Mrdaković je prethodno bio član mlađih selekcija reprezentacije SR Jugoslavije, da bi 2008. godine bio deo tima koji je Srbiju predstavljao na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Tamo je odigrao sva tri meča i postigao je jedan gol.

Posle Olimpijskih igara Mrdaković nije menjao kontinent i postao član Šandonga i posle jedne sezone se vraća u Evropu i potpisuje ugovor sa Apolonom iz Limasola, gde je u jednom momentu bio 17. strelac sveta.

Imao je i pozajmicu u Etnikosu da bi potom potpisao sa AEK Larnakom, a Kina ga je ponovo zvala, ovoga puta Đangsu i Mrdaković se odazvao pozivu da bi se posle pet utakmica vratio na Kipar.

Potom je bio član grčke Verije, zatim singapurskih Roversa i Levadijakosa da bi se 2015. godine vratio u Srbiju i postao član novosadske Vojvodine.

"Svakako da ćemo da se borimo za Evropu. Ja dolazim da im svojim iskustvom pomognem u tome, kao i golovima naravno, što je najbitnije", govorio je Mrdaković.

Nastupao je potom i za Agrotikos Asteras u Grčkoj da bi potom ponovo došao u Srbiju i igrao za Rad i OFK Beograd u čijem dresu je i završio profesionalnu karijeru.

Tokom svoje bogate karijere je odigrao na 318 zvaničnih utakmica i postigao 119 golova u više od 20 ekipa za koje je igrao tokom života, a 2011. godine je dobio poziv za selekciju Srbije na turneji po Okeaniji, ali je zbog povrede propustio istu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu