Ostaje li Vilijan u Čelsiju?

Fudbaler Čelsija Vilijan spreman je da potpiše privremeni ugovor kako bi ostao u klubu i posle 30. juna, kada mu istekne originalni ugovor.

MSIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Clive Mason/Getty Images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Nekolicini fudbalera u Premijer ligi ugovori ističu 30. juna, ali je neizvesno kada će se liga nastaviti, posle više od dva meseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

U ligi se nadaju da bi takmičenje moglo da se nastavi sredinom juna, što znači da će klubovi morati da se dogovore sa igračima o novim ugovorima.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) podstiče klubove i igrače da naprave privremene sporazume, kako bi se sezona završila na pravi način.

Za 32-godišnjeg Vilijana su zainteresovani Arsenal i Totenhem, a pregovori sa Čelsijem nisu napredovali. On želi trogodišnji ugovor, a Čelsi takvu ponudu retko pruža igračima starijim od 30 godina.

Čelsiju u Premijer ligi ostaju još devet kola, a londonski klub ima još tri moguće utakmice u FA kupu, pošto se plasirao u četvrtfinale.

"Situacija je teška pošto mi je Čelsi ponudio dve godine i ne želi da promeni ponudu. Rekao sam da želim još tri godine. Zbog toga je teška situacija. Ne znam da li će biti moguće da ostanem. Cilj je da nastavim da radim i koncentrišem se na ostatak sezone, kako bi Čelsi nastavio da pobedjuje. Mirne sam glave i koncetrisan na ono što je ostalo od sezone", rekao je Vilijan, preneo je sajt Gol.

"Mislim da će biti teško (da ostanem). Videćemo šta će se dogoditi", dodao je brazilski fudbaler.

Ugovor ističe i 32-godišnjem Pedru, za koga su zainteresovani Roma, Betis, Inter Majami i Visel Kobe.

Neizvesno je da li će mu klub ponuditi novi ugovor, a trener Frenk Lampard je nedavno izrazio zabrinutost jer bi mogao da izgubi i Vilijana i Pedra.

"Još ne znamo da li će i kada će se fudbal nastaviti. Važnim igračima ističu ugovori i na to posebno obraćam pažnju. Oni su dobro služili klubu i vole Čelsi", naveo je on.

Uprava Čelsija je ove nedelje produžila ugovore na po godinu dana sa Olivijeom Žiruom i Vilijem Kabaljerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu