Real Madrid čeka burno leto i "revoluciju Mina Rajole"

Španska "Marka" očekuje da predstojeći prelazni rok obeleži menadžer Karmine "Mino" Rajola.

Izvor: B92 Španija
Podeli
Photos by David Ramos/Trond Tandberg/Julian Finney/Getty Images
Photos by David Ramos/Trond Tandberg/Julian Finney/Getty Images

Najčitaniji španski dnevnik, neskriveno naklonjen Real Madridu, otkriva da će jedan od "gospodara fudbalskog tržišta" dovesti svoja tri najvrednija klijenta upravo na Santjago Bernabeu.

"Tržište se zbog pandemije koronavirusa promenilo, a isto se dogodilo i s odnosom Rajole i Reala. Italijanski super-agent sa svojim portfeljem u kojem su Erling Haland, Pol Pogba, Matijs de Liht, Zlatan Ibrahimović, Đanluiđi Donaruma, Marko Verati, Romelu Lukaku i drugi postao je rado viđen gost na Bernabeuu i onaj s kojim će Real ovog leta plodno poslovati", piše Marka.

Madridski list podseća na izjavu Rajole od pre mesec dana.

"S Realom sam u sjajnim odnosima i red je da tamo napokon dovedem velikana, super-zvezdu. Imam sjajne odnose s Realom, posebno s njegovim prvim operativcem Hozeom Anhelom Sančesom. Zato mi je prvi cilj da s njim dogovorim transfer jednog od mojih igrača u Madrid. Ovog leta ću pokušati da u Real dovedem velikana, super-zvezdu, što bi mene i moje igrače učinilo ponosnim jer Real je najveći klub",
rekao je Rajola.

A ko je ta super-zvezda? Marka očekuje dolazak čak tri – Pola Pogbe, Erlinga Halanda i Matijsa de Lihta.

Prelazak Pogbe u Madrid je već stara tema, od pre godinu dana. Stalno se najavljuje, očekuje, predviđa, ali nikako da se dogodi.

Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Marka ističe daje on bio najveća želja Zinedina Zidana prošlog leta, ali Real nije uspeo da proda Gareta Bejla i Hamesa Rodrigesa pa nije imao dovoljno prostora u budžetu za Pogbinu platu od 19.000.000 evra godišnje.

Što se tiče Halanda, nakon što je pokorio Bundesligu za samo desetak utakmica u dresu Borusije Dortmund, mediji su ga odmah preselili u Madrid.

Štaviše, Erlingov otac je takođe istakao da bi se norveško čudo od deteta najbolje snašlo u Španiji, a Real očajnički traži golgetera na nivou Kristijana Ronalda.

Konačno, "Marka" otkriva i da se u sedištu Reala poslednjih nedelja sve češće pominje ime mladog holandskog štopera De Lihta.

De Liht je prošlog leta prešao iz Ajaksa u Juventus, ali prva sezona u Seriji A pokazuje da bivši lider "kopljanika" mora još dosta da radi da bi postao vrhunska klasa.

To bi navodno moglo da pomogne u Realovoj nameri da ga dovede, jer u Juventusu navodno nisu radi da plaćaju 11.000.000 evra po sezoni igrača koga moraju da čekaju da dostigne najviši nivo.

Spekuliše se da bi Juve mogao da pristane na transfer od 75.000.000 evra, koliko je platio De Lihta pre samo godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu