Tomislav Karadižić ustupio hotel medicinskim radnicima u Subotici

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadižić pomogao je svojoj zemlji u borbi protiv koronavirusa.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Karadžić je pomogao time što je, zbog nedostatka smeštajnih kapaciteta za medicinske radnike i lekare, ustupio jedan hotel u Subotici.

"Minulih dana u gradu su tražili dobar smeštaj za medicinske radnike. Usledila je molba i razgovor sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom oko ustupanja hotela. Sa zadovoljstvom sam pristao da hotel 'Forum' koji se nalazi u centru grada prepustim na korišćenje medicinskom osoblju, jer su oni naši heroji. Pored ove spreman sam i na svaku drugu vrstu pomoći, kao što sam to već i ranije činio", rekao je Karadžić.

Medicinski radnici Subotice će imati dobre uslove u ovom hotelu, koji je otvoren pre godinu dana i potpuno je adaptiran.

"Ako već postoji mogućnost da pomognem, onda sam želeo to i da uradim. Ti ljudi koji o nama brinu po više od 15 sati zaslužuju da se odmore i žive u dobrim uslovima. To je jedan znak pažnje u ovom teškim vremenima", ističe nekadašnji prvi čovek FSS.

Zaposleni u hotelu i drugim firmama u vlasništvu Tomislava Karadžića ostaće na svojim radnim mestima, jer kako ističe uspešni privrednik o otkazima nije ni razmišljao.

"Pridružio sam se ovim činom onima koji pomažu državi i lekarima da se izbori sa koronavirusom. Tako bi trebalo da postupi svako ko je u mogućnosti. Znam da će biti jako teško oporaviti ekonomiju i privredu posle ovoga. Kada prođe epidemija, čekaju nas sigurno tri ili četiri pakleno teška meseca. Ipak, u ovom trenutku ne možemo da mislimo na profit. Nisam dao nijedan otkaz, a ni smanjivao plate. Svašta sam prošao, krize, epidemije, ali ovako nikada nije bilo", dodao je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu