Terzić: Sezona se sigurno neće poništiti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se sezona sigurno neće poništiti.

Izvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zbog pandemije koronavirusa u Srbiji je uvedeno vanredno stanje i Linglong Superliga Srbije je suspendovana.

U intervjuu za "Telegraf", Terzić je pričao o stanju Crvene zvezde tokom prekida prvenstva.

"Logično je da će doći do domino efekta i da će i Crvena zvezda osetiti velike posledice ovog finansijskog kraha. Uzdržao bih se sada od bilo kakvih komentara kakve mere kao klub planiramo, jer mislim da je za to rano iz prostog razloga što ne znamo dokle će ovo da traje. Pratićemo preporuke UEFA i u skladu sa tim i donositi odluke. Sigurno je samo jedno - ništa više neće biti kao što je bilo… Teško možemo sada da procenimo ko će teže, a ko lakše podneti ovu katastrofu. Crvena zvezda u velikoj meri živi od transfera igrača, a sigurno će evropski klubovi smanjiti svoje budžete za dovođenje igrača, što će direktno uticati na prihode našeg kluba", rekao je Terzić.

Redovno razgovara sa Zoranom Lakovićem, članom radne grupe UEFA. Želja evropskih klubova je da se sezona završi.

"Ljudi u Uefi su u realnom problemu jer je strahovito teško napraviti novi kalendar u već zgusnutom rasporedu takmičenja. Sigurno je da će evropski fudbal, kao i čitava svetska ekonomija, pretrpeti strahovite gubitke. Radi se o milijardama evra na nivou evropskog fudbala", naglasio je generalni direktor crveno-belih.

Sezona se najverovatnije neće poništiti, smatra Terzić.

"Sezona sigurno ne može da se poništi i to uopšte nije opcija koja se razmatra. Rekao sam već, UEFA će učiniti sve da se nacionalna prvenstva završe. Opcija proglašenja tabele u zatečenom stanju je druga opcija, ali se iskreno nadam da se to neće dogoditi i da će se nacionalna prvenstva završiti. Naravno, bez publike", rekao je bivši predsednik FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu