"Serija A će se odigrati, makar u julu i avgustu"

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina najavio je maksimalnu borbu kako bi se sezona 2019/2020 u Seriji A ipak završila.

SSIzvor: B92
Podeli
(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Na "čizmi" traje debata oko toga da li će odigranih 26 kola do sada biti poništeno ili će se pronaći model po kom bi se odigralo preostalih 12 rundi.

Gravina smatra da je veoma važno da italijansko prvenstvo dobije epilog.

"Sve dok budem mogao, neću izgubiti nadu da će se sezona nastaviti. Učiniću sve da tako bude. Odustati od mene je veoma teško", rekao je Gravina za "Radio Marte".

Prvi čovek italijanskog fudbala nije mogao da precizira datum kada bi fudbal ponovo mogao da se zaigra.

"Svestan sam da je još uvek prerano razmišljati o datumu, ali moramo da mislimo pozitivno. Pokušaćemo sve, čak i da igramo po cenu da od UEFA i FIFA tražimo da prekoračimo rok koji su predvideli do 30. juna, te da igramo u julu i avgustu", dodao je Gravina i istakao da je zatražio pomoć Vlade Italije.

"Sutra će biti nova objava mera Vlade. Ne želimo tražiti novac, ali objavljujemo krizno stanje. Tražimo od vlade da nam pomogne nizom mera koje će uticati da modernizujemo našu igru".

Na kraju je "stavio sopstvenu glavu na tanjir".

"Ukoliko se otkaže sezona, smatraću to sopstvenim porazom koji će umanjiti vrednost ovog takmičenja. To bi bio vrlo neprijatan scenario. Dokle god je to moguće, odbacivaću sve teze koje vode ka tome".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu