Tim Zvezde iz 1991. grabi ka vrhu ankete za najbolju ekipu u istoriji!

Fudbalski tim Crvene zvezde iz sezone 1990/1991 nalazi se u konkurenciji za najbolji u istoriji, u izbori uglednog španskog lista Marka.

PTIzvor: B92
Podeli
EPA PHOTO/NEBOJSA PARAUSIC
EPA PHOTO/NEBOJSA PARAUSIC

Madridski portal napravio je listu od najbolja 22 fudbalska tima ikada, odnosno najboljih 11, među kojima se nalazi i Zvezdin iz sezone kada su se crveno-beli popeli na krov Evrope.

Od 22 kandidata, tim Ljupka Petrovića trenutno se nalazi na petom mestu što znači da je za kratak period napredovao za dve pozicije. U vreme kada smo prvi put objavili vest, a to je bilo u sredu u 20.51, crveno-beli su bili sedmi sa 5.800 glasova, 2.300 manje od Krojfovog Ajaksa iz 1972.

Nekoliko sati kasnije, kada su se u akciju uključili i drugi srpski mediji, Zvezda se nalazi na petom sa 12.500 glasova, daleko ispred prvih pratioca, a 1.600 manje od četvrtog Real Madrida Alfreda di Stefana.

Zvezda je pre skoro trideset godina ostvarila najveći uspeh srpskog klupskog fudbala kada je u velikom finalu Kupa šampiona pobedila Marsej posle penala.

Tim Zvezde činili su:

Golmani: Stevan Stojanović, Milić Jovanović i Željko Kaluđerović.

Odbrana: Miodrag Belodedić, Duško Radinović, Siniša Mihajlović, Ilija Najdoski, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Rade Tošić, Goran Vasiljević i Aleksandar Ilić.

Sredina: Vlada Stošić, Vladimir Jugović, Robert Prosinečki, Dejan Savićević, Ivica Momčilović, Dejan Joksimović, Ivan Adžić, Duško Savić i Đorđe Aćimović.

Napad: Darko Pančev, Dragiša Binić, Ljubiša Milojević i Vladan Lukić.

Zvezdinih jedanaest je izgledalo ovako: Stojanović – Belodedić, Marović, Šabanadžović, Najdoski – Mihajlović, Binić, Jugović, Prosinečki – Savićević, Pančev.

Zvezdin put do titule: Grashoper, Rendžers, Dinamo Drezden, Bajern Minhen, Marsej.

Vi, naši čitaoci, takođe možete da glasate na sajtu "Marke" klikom OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu