Panika u Realu, može li Jović da ugasi požar protiv Sitija i u El Klasiku?

Real Madrid je porazom u gostima od Levantea prepustio prvo mesto Barseloni na tabeli La lige, ali to nije jedini problem u celoj situaciji.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Pored povrede Edena Azara, zbog koje je verovatno završio sezonu, upalili su se i alarmi zbog (ne)efikasnosti napadača.

U poslednja dva meseca napadači Reala, na čijem je spisku i srpski reprezentativac Luka Jović, potpuno su zakazali i tome u prilog govori i njihova statistika.

Za taj period dali su samo devet golova - najviše Karim Benzema i Lukas Vaskes po dva, samo jednom su se upisali Jović, Vinisijus Žunior, Rodrigo Goes, Geret Bejl, Braim Dijaz, a nijednom Azar i Marijano Dijaz.

Katastrofalan učinak se nije toliko odrazio na rezultate, posebno što je kraljevski klub držao čelo La Lige do proteklog vikenda, ali sada idu ključni mečevi u sezoni.

Prvi već u sredu protiv Mančester sitija u Madridu u prvom duelu osmine finala Lige šampiona, a potom četiri dana kasnije na istom mestu protiv najvećeg rivala Barselone.

Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Luka Jović je ove sezone dao samo dva gola za Real Madrid na 23 utakmice

Trener Zinedin Zidan je na mukama, ostao je bez Rodriga zbog glupog isključenja igrajući za B tim, Azar je pretrpeo povredu, Vinisijus nije u ritmu i uglavnom je na klupi, Jović i Bejl nisu ni bili u sastavu za predhodni meč, dok Braima i Marijana Dijaza "nema ni na mapi".

Zato je sav teret pao na Benzemu, koji je dao 13 golova i jedini ima pristojan učinak.

Međutim, javnost u Španiji sada očekuje veliku podršku od Jovića nakon što je preležao problem sa želucem. Da li je Srbin džoker Reala za dva krucijalna meča?

Madridski mediji veruju da bi konačno mogao da pokaže zašto je plaćen 60 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu