Derbi na "Marakani" – Stanković na Lalatovića, Vojvodina protiv loše tradicije

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine od 18 sati sastaju se u derbiju 22. kola Superlige Srbije.

MSIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda je vezala 10 pobeda nad Vojvodinom, 11. u nizu je vredna kvote 1,25. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Crvena zvezda – Vojvodina

Na stadion "Rajko Mitić" prvi put u ulozi samostalnog trenera biće Dejan Stanković.

Posle skoro pet godina, kada mu je protiv Udinezea priređen mali oproštaj, bivši as Lacija i Intera osetiće travu "Marakane".

Lider Superlige je na njegovom debiju slavio na Banovom brdu protiv Čukaričkog (2:0) prethodnog vikenda, a sada ga čeka novi težak zadatak, takođe protiv pretendenta za izlazak na evro-scenu.

"Kao trener mogu naviojačima da obećam dobru i zdravu utakmicu. Tek smo na početku stvaranja igre. Videli ste to protiv Čukaričkog, pokušavam da svih 11 igrača uvedem u igru. Da li možemo da napredujemo? Verujem da možemo. Rano je da zaključujemo neke stvari", rekao je Stanković u najavi utakmice.

Interesantno je da će na suprtonoj strani biti Nenad Lalatović, bivši trener i igrač Crvene zvezde, kao i veliki prijatelj Stankovića.

"Rođenog brata ne bih poznao u tih 90 minuta. To je sport, tada je pakleno. Posle utakmice se vraćamo u normalu. Ja tako gledam na život i sport. Cenimo ljude koji su nam bliski. Samo stavljamo zarez za vreme meča, u tih 90 minuta", objasnio je Stanković.

Pedja Milosavljevic STARSPORT
Pedja Milosavljevic STARSPORT

Utakmicu TSC - Partizan možete da pratite uživo putem TV O2 od 16 sati

Kapiten Vojvodine Nikola Drinčić, koji je u "večitim derbijima" u dresu Partizana dao dva gola Zvezdi i to iz slobodnih udaraca, smatra da će Zvezda biti drugačija nego što je bila pod vođstvom Vladana Milojevića.

"Ovo će sigurno biti dosta drugačija utakmica u odnosu na onu iz prvog dela sezone. Sa promenom trenera, Crvena zvezda je promenila i stil igre i dobila neku novu energiju, dok smo mi sa našim šefom nastavili ciklus koji smo započeli i sada se još bolje poznajemo, te mislim da bolje i ispunjavamo njegove zahteve na terenu", naveo je iskusni vezista.

Superliga, 22. kolo:

Subota:
16.00 TSC – Partizan
16.00 Proleter – Inđija
16.00 Rad – Napredak
16.00 R. Niš – Čukarički
16.00 Radnik – Mačva
18.00 C. Zvezda – Vojvodinaž

Petak
Voždovac – S. Subotica 2:3 (2:0)
(Nikoluć 28p, 33p - Jocić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78)
Javor – Mladost 1:2 (0:1)
(Pavišić 59 - Radivojević 30, Bojović 88)

Kada se govori o bližoj tradiciji trebalo bi napomenuti da je Crvena zvezda pobedila u prethodnih 10 utakmica, još od 7. maja 2016. godine kada je "Voša" slavila na "Marakani" 3:1.

Posle toga aktuelni prvak Srbije često je lako izlazio na kraj sa novosadskom "Starom damom", kako na "Karađorđu" tako i na "Mitiću", pa je bilo ubedjivih trijumfa poput 4:1, 4:0, 5:0...

Inače, veliko interesovanje vlada za duel beogradskih i novosadskih crveno-belih, tako da su već dan pre utakmice bili veliki redovi za kupovinu karata.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu