Pokrenuta optužnica protiv Vučinića zbog neplaćanja poreza

Proslavljeni crnogorski fudbaler Mirko Vučinić ima problema sa vlastima u Italiji jer nije prijavio porez u periodu od 2014. do 2017. godine.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Claudio Villa/Getty Images
Photo by Claudio Villa/Getty Images

Bivši napadač Juventusa i Rome tereti se za neprijavljene zarade igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kancelarija javnog tužilaštva u Lečeu objavila je da je završila istražni postupak protiv Vučinića i pokrenuta je tužba zbog sumnje da je utajio 5,8 miliona evra.

Vučinićev advokat Antonio Savoja uložio je žalbu sa razlogom da zarade njegovog klijanta iz UAE nisu vezane za italijanski poreski sistem.

Prvo ročište je, prenose italijanski mediji, zakazano za 31. mart.

Kako se navodi, Vučinić je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542.000 ebra.

Vučiniću je početkom decembra, odlukom Revizionog suda oduzeta imovina - mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, uz još dve kuće u Lečeu.

Isto tako ne može da koristi motor "Harli Dejvidson", automobile "Fiat" 500 abart, dva "Poršea" 911, "Rendž rover", "Fiat" 600, "Ferari" F12 i "Mercedes" S-klase.

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima i prema procenama ukupna vrednost konfiskovane imovine je oko tri miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu