Zvezda predstavila Sanoga!

Seku Sanogo, vezni fudbaler iz Obale Slonovače u narednih godinu dana igraće u Crvenoj zvezdi kao pozajmljeni igrač iz Al Itihada.

PTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Iskusni fudbaler koji je odličnim igrama u Jang Bojsu postao i reprezentativac Obale Slonovače pojačao je konkurenciju u veznom redu i biće od srede na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću.

"Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu jer sam čuo da je najveći klub u Srbiji. Imam najviše ambicije, želim ovde da trijumfujem, da sa Zvezdom osvojim sve trofeje i ponovo na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona", posle potpisa ugovora, rekao je Sanogo, a prenosi zvaničan sajt.

Seku Sanogo rođen je 5. maja 1989. godine u Abidžanu. Posle Afrika sportsa, za koji je igrao do 2011. godine, snažni zadnji vezni (183 cm) iz Obale Slonovače preselio se u Tun i u tri sezone odigrao 65 mečeva (šest golova).

Bio je iz Tuna pozajmljen Lozani na godinu i po dana (46 mečeva, dva gola), ali je po povratku u klub odigrao odličnu sezonu što mu je omogućilo transfer u Jang Bojs.

Za pet sezona kluba iz Berna odigrao je 138 mečeva, postigao 13 golova i zabeležio 16 asistencija. Umesto u Rim, put ga je odveo u Al Itihhad u januaru 2019. gde je u timu za koji igra i Aleksandar Prijović na 19 mečeva postigao gol i zabeležio dve asistencije.

Za selekciju Obale Slonovače debitovao je u martu 2017. godine protiv Senegala i odigrao je dve utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.