Srbija će biti treća evropska liga od 2021!

Srpski klubovi su se do pre nekoliko nedelja borili za dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a umesto toga ćemo ostati bez mesta u Ligi Evrope.

A. KovačevićIzvor: B92 Evropa
Podeli
Photo by Harold Cunningham/Getty Images for UEFA
Photo by Harold Cunningham/Getty Images for UEFA

Crvena zvezda i Partizan su popravili nacionalni koeficijent Srbije na rang-listi UEFA na 25.000 bodova za sledeću sezonu, ali su porazima u poslednjim mečevima i eliminacijom ostali bez glavnog cilja.

Ovih 25.000 bodova neće promeniti status srpskih klubova jer će šampion opet morati da se bori za Ligu šampiona od prvog kola kvalifikacija, osvajač Kupa će u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, a preostala dva učesnika u prvu.

Međutim, već od sezone 2021/2022 se situacija značajno menja, jer UEFA pokreće novo takmičenje Konferencijsku ligu.

Usprkos solidnim rezultatima Zvezde i Partizana ove jeseni, klubovi iz Grčke, Kipra i Škotske su bili još bolji, pa Srbija nije uspela da izbori 15. mesto na rang-listi UEFA, stoga naša Superliga neće imati nijednog predstavnika u Ligi Evrope!

Šampion će krenuti iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će preostala tri predstavnika igrati novoformirano takmičenje, treće po rangu na "Starom kontinentu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu