Gvardiola: Nije realno da stignemo Liverpul

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola priznao je da njegov tim ima minimalne izglede da odbrani titulu prvaka u Premijer ligi.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Michael Regan/Getty Images
Photo by Michael Regan/Getty Images

Porazom kod kuće od gradskog rivala Mančester junajteda (1:2) Siti je ostao na trećem mestu sa 14 bodova manje od vodećeg Liverpula.

Nikada se nije desilo da ekipa sa takvim zaostatkom u ovom periodu sezone na kraju prva prođe kroz ciljnu liniju i čini se da je i španski stručnjak toga i te kako svestan.

"Nije realno da ih stignemo, ali imamo dužnost da nastavimo da se borimo. Ima još mnogo stvari za koje treba igrati", rekao je Gvardiola.

Statistika kaže da je Sitiju neophodno da pobedi svaku utakmicu do kraja sezone da bi izjednačili prošlosezonski bodovni skor od 98 bodova.

"Na nama je da razmišljamo šta da uradimo u narednoj utakmici. Nije realno da razmišljamo o tome da ćemo stići rivala. Teško je jer je protivnik imao 15 pobeda u 16 utakmica, što je neverovatna serija, a mi smo ispuštali bodove. Ipak, moramo da nastavimo da se borimo", rekao je strateg "građana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu