"San" u odbranu Srbije: "Idioti"

Britanski tabloid "San", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vređanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini.

A. KovačevićIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: The Sun screenshot
Foto: The Sun screenshot

Tiražni list, u internet izdanju, istakao je naslov "Idioti" objašnjavajući da su besne reakcije izazvane, pored pogrdnog skandiranja Srbiji, i nacističkim pozdravima Engleza u jednom lokalu.

"San" piše i kako su "šokantni snimci u velikoj meri sa suprotnostima sa 'ljubavnim' scenama na stadionu", kao i da bi mogli da znače licemerje zbog rasističkih ispada u Sofiji na meču Bugarske i Engleske, odnosno velikih osuda sa Ostrva.

Pročitajte još Englezi vređali Srbe u Prištini – da li će ih UEFA kazniti kao nas? VIDEO

Isto tako podsetio je i na događaje iz Kruševca na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske 2012. godine, kada je FS Srbije sankcionisan sa 65.000 funti zbog vređanja gostiju na rasnoj osnovi.

Osuda "Sana" dolazi nakon što je britanski novinar Strit, inače poštovalac Srbije, Brazila i Argentine, objavio i osudio snimak vređanja Srbije, uz pretpostavku da bi Engleska mogla prvi meč na EURO da igra pred praznim tribinama.

"Ili se rasizam naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi?", upitao je Strit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.