Platini: Juventus? Neke romanse se ne ponavljaju dva puta

Bivši predsednik FIFA Mišel Platini je ovih dana u Italiji promovisao svoju knjigu "Car je go".

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Philipp Schmidli/Getty Images
Photo by Philipp Schmidli/Getty Images

Francuz je tom prilikom dao brojne intervjue italijanskim medijima u kojima je pričao o i aktuelnom trenutku svetskog fudbala i pre svega bivšem klubu, Juventusu.

Kada su ga pitali ima li ikakvih izgleda da se jednog dana vrati u klub iz Torina, rekao su da su za to izgledi veoma mali.

"Ja opet u crno-belom? Pitali su me često o tome, ali neke ljubavne priče se ne ponavljaju dva puta. Ako se budem vratio u fudbal, moraću da radim nešto korisno. U tandemu sa Andreom Anjelijem u Evropskoj asocijaciji klubova? Sve je moguće! Imamo dobre odnose, ali me nikad nešto nije pitao na tu temu", rekao je Platini za "Tutosport".

Prognozirao je i ko bi kao najveća zvezda svetskog fudbala mogao da nasledi Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

"Dopada mi se Nejmar. I ima jedan momak koji igra u Pari Sen Žermenu i uopšte nije loš. Mbape može biti zvezda u narednoj deceniji. Da li bih ga preporučio Juventusu? Predložio bih ga svima! Ne znam ima li Juventus novca da ga kupi, biće teško jer će mu vrednost i dalje rasti", dodao je Platini.

Konačno, progovorio je i na temu toga što sada Paulo Dibala nosi "desetku" koju je on proslavio kao igrač Stare Dame.

"On je igrač koji je pre nalik Alesandru del Pjeru ili Robertu Bađu, nego što sam to bio ja. Zidan me pamti jer smo oba bili veznjaci. Dibala ima neverovatne sposobnosti, sve radi u brzini baš kao Bađo", zaključio je Platini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.