Milenković: Kako budu dolazili mečevi, bićemo sve bolji

Nikola Milenković smatra da je Srbija protiv Ukrajine odigrala dobro, ali da je nedostatak koncentracije u finišu meča uticao na to da "orlovi" ne pobede.

A.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je do trećeg minuta nadoknade vremena imala rezultat od 2:1, ali nije izdržala, pa su Ukrajinci u poslednji čas postigli gol za konačnih 2:2.

Milenković je odigrao svih 90 minuta i kaže da ostaje žal što Srbija za kraj nije uspela da ostvari pobedu.

"Odigrali smo jednu veoma dobru utakmicu. Video se napredak u igri. Delovali smo više kao ekipa, stvarali dosta šansi. Ukrajina je kvalifikacije završila na prvom mestu, znamo o kakvoj ekipi se radi. Jednostavno, dva puta smo imali vođstvo, ali na kraju, nismo uspeli da pobedimo, što smo svi želeli. Opet, moram da kažem da smo odigrali veoma dobro, nedostajalo je najbitnije - rezultat", kaže Milenković.

Od pobede je Srbiju delio svega minut.

"Bukvalno je trebalo izdržati još 15 sekundi. Kao što kaže selektor, ovo je sve proces, ne može sve preko noći. Treba nam vremena. Kako utakmice budu dolazile, ovaj tim će biti sve bolji i bolji".

Na pitanje da li su pratili rezultat iz Luksemburga gde je gostovao Portugal, rekao je da su znali šta se dešava.

"Znali smo rezultat na poluvremenu. Znali smo ako mi ne pobedimo utakmicu, da od svega nema ništa. Primarni cilj bio je da mi dobijemo utakmicu. Sa tom ambicijom smo i ušli u meč. Momci su dali maksimum, svi smo žarko želeli tu pobedu. Nismo uspeli, ali ostao je pozitivan utisak o našoj igri. Na bazi toga treba da gradimo igru za budućnost i baraž koji nas očekuje", dodao je Milenković.

Česte su rotacije pozadi, Milenković kaže da se svemu mora prilagoditi i da ne bira hoće li igrati na mestu desnog beka ili štopera.

"Mi smo svi profesionalci, moramo da se maksimalno brzo prilagodimo pozicijama na koje nas stavi selektor i svemu što traži. Tu ne bi trebalo da bude problema. Ne mogu da utičem na to šta će biti, zavisi od selektora. On donosi odluke, mi smo tu da sprovodimo zamisli na terenu", izjavio je defanzivac Fiorentina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu