Pantelić dobio značku UEFA: "Imao sam privilegiju da pričam sa Figom, Savićevićem..."

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić boravio je u Nionu kao član Fudbalskog komiteta.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pantelić je razmatrao načine kako da fudbal u budućnosti bude još zanimljiviji i atraktivniji.

Vedete evropskog fudbala govorile su o mnogo stvari, ali je najveći deo vremena bio utrošen u debati o kontroverznoj VAR tehnologiji.

"Govorilo se o VAR sistemu, transferima igrača, kvoti stranaca, odlasku mladih fudbalera u inostranstvo... Dakle, o temama koje itekako utiču na kvalitet i dalji razvoj najpopularnije igre na svetu. Naravno da je svako od nas izneo svoj stav i imao određene sugestije, ali će završna reč pripasti izvršnim organima evropske Kuće fudbala. Zadatak ovog Komiteta je da pažljivo sagleda sve aspekte i da ljudima koji donose odluke predloži inovacije i određene korekcije u Pravilima fudbalske igre. Imao sam ogromnu privilegiju da svoja mišljenja sučelim sa asovima poput Luiša Figa, Dejana Savićevića, Emilija Butragenja, Moline, Albertinija i oduševljen sam načinom na koji su me prihvatili kao novog člana jedne od najuticajnijih komisija UEFA", kazao je Pantelić.

Pantelić je letos postao član Fudbalskog komiteta, a u znak prijema u odabrano društvo, predsednik ovog tela Levan Kobijašvili uručio mu je značku UEFA.

"Sa Levanom sam se svojevremeno za malo mimoišao u Herti. On je 2009. godine stigao iz Šalkea, baš u trenutku kada sam ja odlazio u Ajaks. Reč je o fudbaleru koji je obeležio jednu epohu gruzijskog fudbala i koji je ostavio dubok trag u Bundesligi. Nije slučajno dobio poverenje čelnih ljudi UEFA da vodi ovu preozbiljnu Komisiju. Sa Figom sam tokom sastanka imao slične poglede na fudbal, a u pauzi smo komentarisali nastupe Portugala i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kaže da je pratio većinu naših utakmica i svestan je da smo zbog poraza u Ukrajini doveli sebe u nezavidnu situaciju. Nije prijatno kada zavisite od tuđeg rezultata i znate da vam pobeda ne znači ništa ukoliko na drugoj utakmici ne dođe do neke senzacije", dodao je bivši napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu