Tumbaković vratio Đuričića – napadač Orenburga pre centarfora Reala

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak sa 27 fudbalera za predstojeće kvalifiakcione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Ukrajine.

Izvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Posle dužeg vremena vratio se Filip Đuričić, sada vezista italijanskog Sasuola, dok će priliku da debituje imati napadač ruskog Orenburga Đorđe Despotović.

Bivši golgeter Spartaka, Crvene zvezde, Lokerena, Kajrata, Astana i Tobola je ove sezone postigao 7 golova uz jednu asistenciju na 16 mečeva u Rusiji.

Tumbaković opet nije zvao centafrora Real Madrida Luku Jovića, koji retko dobija šansu u "kraljevskom" klubu, ali je bio pre nekoliko dana postigao prvenac na Santjago Bernabeuu.

Selektor je pozvao šestoricu igrača iz Superlige Srbije: Emila Rockova iz Vojvodine, Nemanju Miletića iz Partizana te Marko Gobeljića, Nemanju Milunovića, Milana Rodića i povređenog Milana Pavkova iz Crvene zvezde.

Fudbalski reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u Staroj Pazovi kada će se selektor i pojedini igrači obratiti javnosti na pres konferenciji (17.30) nakon čega sledi trening (18h).

Obe utakmice igraće se na stadionu "Rajko Mitić". Prvo 14. novembra od 20.45 protiv Luksemburga, dok je tri dana kasnije u 15hzakazan duel sa Ukrajinom.

Srbija mora da dobije oba meča i da se nada kiksu Portugala da bi se plasirala na EURO 2020. gde se već plasirala selekcija Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu