Junajted lako do pobede, tri lopte u mreži Partizana

Koliko su bili dobri u Beogradu, toliko su podbacili u Mančesteru, fudbaleri Partizana bili su daleko od dobre igre i rezultata na “Old Trafordu”.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Livesey/Getty Images
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Mančester junajted je u možda i najboljoj utakmici od početka sezone slavio pobedu od 3:0, a koliko su “crveni đavoli” imali prilika moglo je biti i mnogo gore po crno-bele.

Savo Milošević je odlučio da njegov tim igra otvoreno, nije hteo da se brani, a to je nešto što je, slobodno se može reći, njegov kolega Ole Gunar Solskjer i priželjkivao.

Preko brzih Rašforda, Marsijala i Grinvuda, Junajted je lako dolazio do prilika i samo su dekoncentracija pre svih Markusa Rašforda i nekoliko sjajnih intervencija Vladimira Stojkovića zaslužni što su crno-beli Teatar snova napustili sa tri lopte u mreži.

Dosta grešaka u poslednoj liniji i sredini, nepovezano u fazi napada, sve u svemu, poraz se uz takvu igru nije mogao izbeći.

Junajted je ovom pobedom praktično overio plasman u nokaut fazu Lige Evrope, a Partizanu ostaje da u susretima sa Astanom i AZ Alkmarom izboru tu drugu poziciju.Ima dobre izglede, ali samo ako bude igrao kao na prvom meču sa Mančesterom ili u Nur Sultanu.

Počelo je šansama i golovima, ali iz ofsajda. Prvo je Antoni Marsijal u trećem minutu zatresao mrežu Stojkovića, ali je bio dva metra u ofsajdu.

Dva minuta kasnije još jedna ispravna odluka sudijske trojke, ovog puta je Umar Sadik bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da se ni njegov pogodak nije računao.

Ipak, Junajted je krenuo daleko ofanzivnije, bolje, kreativnije i počeo je da niže prilike, a Markus Rašford je u rasponu od sedmog do 15. minuta mogao da postigne tri gola.

Prvi put je bio neprecizan, drugi put mu je Stojković fenomenalno ušao u šut, a treći put je njegov volej udarac završio preko prečke.

Ipak, u 22. minutu, Rašford je sjajno proigrao mladog Mejsona Grinvuda, Urošević je zakasnio da interveniše, 18-godišnji napadač Junajteda je rutinski loptu poslao u mrežu – 1:0.

Sejduba Suma je u 26. minutu krenuo u prodor, došao je u poziciju za šut, pokušao je sa dvadesetak metara, ali je za malo bio neprecizan i prilika je propala.

Junajted je u 33. minutu stigao do drugog gola. Grešku Šćekića i Uroševića na levoj strani kaznio je Antoni Marsijal koji se dokopao lopte, krenuo u solo akciju i sa nekoliko metara uspeo da pokraj Stojkovića gurne loptu u mrežu – 2:0.

Photo by Alex Livesey/Getty Images
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Mančester junajted - Partizan 3:0 (2:0)

Stadion: "Old Traford". Gledalaca: oko 63.000. Sudija: Matijas Gestranijus (Finska). Strelci: Grinvud 22, Marsijal 33, Rašford u 49.
MANČESTER JUNAJTED: Romero, Van Bisaka, Megvajer, Roho, Jang, Mektomini (od 75' Lingard), Fred (od 63. Garner), Mata, Grinvud, Rašford (od 67. Pereira), Marsijal.
PARTIZAN: Stojković, N. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Natho (od 60. Tošić), Zdjelar, Šćekić, Asano (od 70. F. Stevanović), Suma, Sadik (od 86. Ivanović).

Mogao je Francuz samo dva minuta kasnije da postigne novi gol, ali je njegov lob udarac završio i preko Stojkovića i preko gola Partizana, da bi u 44. minutu Markus Rašford još jednom izgubio direktan duel sa Stojkovićem, golman Partizana sprečio je još jednom pogodak domaćina.

U nastavku, Junajted je veoma brzo stigao do trećeg gola. Ešli Jang je odlično primio loptu na levoj strani, odložio je Rašfordu koji je sa desetak metara raspalio po njoj i pogodio desni gornji ugao – 3:0.

Imao je Solskjerov tim šansu u 52. minutu, opet je Stojković pročitao Rašforda i sprečio najgore.

Ni pored toga što je bilo 3:0, Partizan nije menjao način igre. Uspeli cu crno beli da sredinom drugog dela imaju veći posed, ali ne i da stvore ozbiljnu priliku.

Do kraja, Junajted je igrao mirno i čuvao loptu, Partizan je pokušavao da dođe do kakve-takve gol prilike, ali bez uspeha, crno-beli nisu ozbiljno testirali rezervistu Serhija Romera, koji je bio prilično besposlen.

Sve detalje utakmice u Mančesteru mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu