Pobeda Zvezde u festivalu loših odluka glavnog sudije

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad 3:1, u 12. kolu Linglong Superlige Srbije.

PTIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

* Velika greška sudije kod penala za Zvezdu VIDEO

* Nova greška sudije – i Rad do gola sa bele tačke VIDEO

Na stadionu "Rajko Mitić" gledali smo duel pun grešaka od strane glavnog arbitra Maksimovića, koji je za obe strane dosudio nepostojeće penale.

Prvo je šampionu Srbije dosudio dao šansu da šutira sa bele tačke, nakon što je Rodić bez kontakta s golmanom pao u kaznenom šesnaestercu. Igrao se 40. minut kada je Marin realzivao penal.

Superliga, 12. kolo:

Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:0)
(Pavkov 6, Marin 40p, Gobeljić 75 - Perendija 66)

stadion: Rajko Mitić
sudija: Đorđe Maksimović

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić – Jovančić (Ivanić 85), Vulić, Garsiјa (Simić 88), Marin – Pavkov, Tomane (Van la Para 73).

Rad: D. Marković – Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević – Stjepanović (Trifunović 78), Busnić, D. Živković – V. Trifunović (Riznić 58), Ilić (Kasalica 71), Bjedov.

U nastavku meča desila se slična situacija ispred gola Zorana Popovića. Bjedov je prvi stigao do lopte i gurnuo je ispred sebe, Popović je kasnio, ali, čini se, nije dirao napadača Rada.

Maksimović je ponovo pokazao na belu tačku, a Perendija je u 66. minutu smanjio na 2:1.

Ovo je bila deseta pobeda u ligi za crveno-bele, dok su gosti s Banjice pretrpeli deveti poraz.

Izabranici Vladana Milojevića odlično su otvorili utakmicu. Pavkov i Tomane su dobro odigrali, a nakon promašaja Portugalca, napadač Zvezde je natrčao na loptu i poslao je u praznu mrežu.

Posle toga usledio je prilično miran period. Rad je imao solidne šanse, najbolju je propustio Busnić, ali Popović nije mnogo posla u prvom poluvremenu. Krajem prvog perioda igre koji smo opisali na početku teksta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Superliga, 12. kolo:
Čukarički Vojvodina 0:0
Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:0)
(Pavkov 6, Marin 40p, Gobeljić 75 - Perendija 66)

Subota:
15.00 Mladost – Partizan
18.00 Javor – TSC
18.00 Proleter – Radnik
18.00 Radnički – Napredak
18.00 Spartak – Inđija
18.00 Voždovac – Mačva

Na startu drugog perioda igre fudbaleri Crvene zvezde kontrolisali su ritam utakmice, međutim u 66. minutu je Pankov loše reagovao i Bjedov je došao do velike šanse.

U tom trenutku Maksimović je drugi put napravio grešku. Iako ova situacija nije bila toliko očigledna, kao kod prvog penala, na usporenom snimku se čini da Popović nije dirao napadača Rada.

Gosti s Banjice su smanjili zaostatak, ali to je bilo sve što smo videli od njih. Do kraja meča crveno-beli su mogli da dođu i do ubedljivije pobede.

Jednu od nekoliko šansi u gol uspeo je da pretvori Gobeljić. Bek Zvezde iskoristio je odbitak i savladao Markovića. Ulaskom Van la Pare, šampion Srbije uspeo je da stvori još neke šanse, ali su mreže mirovale.

Zvezdu u utorak očekuje meč sa Totenhemom u Londonu, u trećem kolu Lige šampiona.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu