Silna Belgija prva do EP, Rusija na pogon Dzjube i preokret Kipra u Kazahstanu

Fudbaleri Belgije i Rusije su zabeležili ubedljive pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Kipar je upisao trijumf na gostovanju Kazahstanu.

SVIzvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Belgija je pobedom od 9:0 nad nemoćnim San Marinom uspela da ostvari sedmu pobedu u isto toliko mečeva, te da postane prva selekcija koja se plasirala na EURO 2020.

Rezultati sedmog kola takmičenja u okviru Grupe I nisu doneli pomeranja u vrhu tabele, a najveći dobitnik, iako je pobedio sa samo jednim golom razlike je selekcija ostrvske države.

Uoči ove runde kvalifikacija Kazahstan i Kipar su bili izjednačeni na deobi treće i četvrte pozicije sa po sedam bodova, a trijumfom u gostima rezultatom 2:1 izabranici Ran Ben Šimona su se osamili na mestu iza vodećih, Belgije i Rusije.

Domaća ekipa je bila u prednosti od 34. minuta, pošto je gol postigao Temirlan Jerlanov, a do poluvremena nije bilo promene rezultata.

Gotovo četrdeset minuta posle prvog pogotka na meču zatresla se mreža domaće nacionalne selekcije, u 73. minutu je glavom loptu u mrežu poslao Pijeros Sotiriju.

Preokret je stigao 11 minuta kasnije, Nikolas Joanu je uputio neodbranjiv udarac na golu Kazahstana i kompletirao preokret.

U ostalim mečevima Grupe nije bilo dilema o pobedniku, Belgija je sa 9:0 savladala San Marino, dok je Rusija postigla četiri gola u trijumfu nad Škotskom, iako je prvo poluvreme bilo završeno bez golova.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Grupa I
Belgija - San Marino 9:0 (6:0)
Lukaku 28, 41, Šadli 31, Broli 35ag, Aldervireld 43, Tilemans 45+1, Benteke 79, Varšeren 84p, Kastanje 90
Rusija - Škotska 4:0 (0:0)
Dzjuba 57, 70, Ozdoev 60, Golovin 84
Kazahstan - Kipar 1:2 (1:0)
Jerlanov 34 - Sotiriju 73, Joanu 84

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu