Partizanovo zlatno dete među najboljima na svetu, a tu je i mladi Nemac poreklom iz Srbije

Fudbaler Partizana Filip Stevanović je uvršten u listu 60 najtalentovanijih 17-godišnjaka sveta, u izboru britanskog Gardijana.

SVIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Momak rođen 25. septembra 2002. godine je zablistao u ovoj sezoni u dresu beogradskog kluba.


"On je elegantan, neuhvatljiv dribler koji voli da sa krilne pozicije ulazi unutar terena i da kreira šanse. Na prvih pet utakmica u sezoni je postigao tri gola, pre nego što je napunio 17. godina. Takođe, postigao je tipičan "nejmarski" pogodak u utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Konahs Kveja
", navodi se.

Dodaje se i da njegova budućnost izgleda ekstremno obećavajuće i citira se njegova izjava u kojoj je rekao da ništa ne prepušta slučaju i da želi da brine o svemu što se tiče njegove igre, čak i o najsitnijim detaljima.

Ističe se i da ga je inspirisala biografska knjiga o Novaku Đokoviću, zbog koga je veoma rano počeo da brine o svojoj ishrani.

U Stevanovićevom društvu su se, između ostalih, našli i mlada nada Barselone Ansu Fati, Katalin Ćirjan iz Arsenala, sin legendarnog Ejdura Gudjonsena, Andri Lukas, ali i Lazar Samardžić, mladi nemački reprezentativac srpskog porekla.

"Na samo četiri utakmice u omladinskoj Bundesligi postigao je tri gola i spakovao dve asistencije za Hertu. U celoj grupi igrača ima najbolji viziju igre i kreativnost, ali verovatno nije najbrži. Adaptacija na fizičku igru će biti njegov najveći izazov u narednim godinama
", navodi Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu