Terzić na Jarinju: Ovo je diplomatska pobeda Srbije, FSS i Zvezde VIDEO

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić se obratio medijima na administrativnom prelazu Jarinje.

PT SVIzvor: B92
Podeli

Delegaciji beogradskog kluba nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosmeta, kako bi njegovi igrači odigrali utakmicu Kupa Srbije protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice.


"Svedoci ste šta se dogodilo. Došli smo da igramo fudbal, da se bavimo sportom. To nam je zabranjeno i uskraćeno, iako postoji preporuka FIFA da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici, kosovske institucije su se oglušile o to. Ja sam bio na čelu kolone kada su prišli predstavnici kosovske policije i rekli da nam je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova. Pitao sam koji je razlog, rekli su da je to odluka Vlade Kosova i da nemaju drugo objašnjenje"
, naveo je Terzić.

On je istakao da je namera Zvezde bila da "napravi praznik za narod".

"To nam je onemogućemo, žao mi je. Verovatno će utakmica biti odigrana u četvrtak negde u Beogradu. Videćemo. Žao mi je što je narod ostao uskraćen, kosovske institucije su pokazale da je sve što oni rade farsa i laž, bez obzira što se pozivaju na to da fudbal i sport ne smeju da imaju granice. Ništa šta oni rade nije u duhu fer-pleja"
, rekao je Terzić.

Funkcioner Zvezde je konstatovao i da su navijači koji su došli sa igračima na administrativni prelaz pokazali "da je Crvena zvezda Srbija".

"Naše je bilo da dođemo. Svedoci smo da Trepča igra utakmice u Kosovskoj Mitrovici i da ne postoji nijedan drugi razlog zašto se nije odigrala utakmica. Očigledno je da je ovo diplomatska pobeda Srbije, Fudbalskog saveza Srbije i Zvezde",
naveo je Terzić.

strana 1 od 2 idi na stranu