Zvezda pretrpela očekivan poraz, ali sačuvala čast protiv Bajerna

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Bajerna u Minhenu rezultatom 3:0 u prvom kolu Grupe B Lige šampiona.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Liga šampiona, prvo kolo Grupe B:
Bajern Minhen – Crvena zvezda 3:0 (1:0)
(Koman 34, Levandovski 80, Miler 91)
Stadion: Alijanc arena, Minhen
Sudije: Bobi Meden, Dejvid Rum, Daglas Ros (Škotska)
Gledalaca: 70.000

Zvezda nije uspela da osvoji prve bodove u Ligi šampiona, ali je pružila pristojan otpor favorizovanom Bajernu.

Bavarci su pobedom upisali tri boda i zaradili 2.700.000 evra prema pravilima UEFA, dok su crveno-beli ostali bez ičega.

Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Bajern Minhen: Nojer – Kimih, Zule, Pavar, Ernandez – Toliso (Martines 65), Alkantara – Koman, Kutinjo (Miler 83), Perišić (Gnabri 66) – Levandovski; Trener: Niko Kovač

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Žander – Kanjas, Jovančić (Vulić 62) – Garsija (Vukanović 83), Marin, Van la Para – Pavkov (Boaći 70); Trener: Vladan Milojević

Šampion Nemačke je mogao da postigne mnogo više od dva gola, ali je svoje šanse imala i Zvezda. Crveno-beli su u nekoliko navrata bili izuzetno blizu golu, ali su ipak ostali bez pogotka na Alijanc areni.

Ipak, na kraju je Bajern izuzetno zasluženo slavio. Imao je 65 odsto poseda lopte, 33 šuta ka golu protivnika naspram osam Zvezdinih, od kojih je čak deset završilo u okviru gola.

Ekipa Vladana Milojevića bila je u defanzivi od samog početka utakmice. Bajern je imao loptu u svojim nogama i pokušavao da pripreti, ali je ostavljao koliko-toliko prostora za kontranapade.

U prvih deset minuta Bavarci su imali par polu-prilika, a mogli su da dožive šok u 13. minutu. Nojer se igrao sa loptom i jedna sekunda je nedostajala Pavkovu da ga kazni.

Samo tri minuta kasnije crveno-beli su opet pripretili. Marin je šutirao sa 20-ak metara od gola, a lopta se odbila do Pavkova. Iz nezgodne pozicije Pavkov se nije najbolje snašao i Pavar je fenomenalno odreagovao, pa je ostalo 0:0.

Sredinom prvog poluvremena Bajern je dodao "gas". Pripretili su Kutinjo i Ernandez sa distance, ali nisu uspeli da pogode okvir gola.

Uživo prenos utakmice mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Zvezda je ponovo bila u prilici da kazni domaćina. Jovančić je imao neverovatno dozu sreće i prešao tri protivnička igrača, poslao loptu do Žandera, a on solo-prodorom izborio poziciju za šut. Ipak, njegov udarac završio je samo u maloj mreži.

Bajern je nastavio da napada i napada. Degenek i Gobeljić su fenomenalno odreagovali u dva navrata, ali spasa nije bilo u 34. minutu. Perišić je probio po levom boku, centrirao Komanu, a Žander je bio potpuno nespreman i praktično dopustio Francuzu da postigne gol za 1:0.

Već u 40. minutu desila se nova zanimljiva situacija. Uvek aktivni Kutinjo je pogodio mrežu, krenuo da slavi, ali je dosuđen ofsajd. Kako se pokazalo na ponovljenom snimku, ispravna odluka sudije.

Do kraja poluvremena Borjan je dvaput odlično reagovao, pa je Bajern "samo" sa "minimalcem" otišao na pauzu.

Kovač je na poluvremenu očigledno rekao svojim igračima da je najbolje da što pre postignu barem još jedan gol. Opasad gola gostiju bila je konstantna, a odlične prilike imali su Perišić i Toliso, kada se zadrmala i stativa gola Zvezde.

Borjan je i u nastavku bio briljantan, ne dopuštajući Bajernu da postigne gol iz brojnih prilika koje su imali. Dobro se pozicionirao, pokazao zavidan refleks i ulivao nadu svojim kolegama.

Zvezda je prvi put u drugom poluvremenu pripretila preko Žandera, koji ponovo nije dobro šutirao nakon što je sebi napravio promenu. U 62. minutu ponovo je Pavkov bio akter zanimljive scene. Imao je šansu, ali je za sekundu zakasnio pa je umesto lopte šutnuo Alkantaru.

Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Image
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Image

Crveno-beli su nastavili da se brane svim silama u nastavku meča. BAjern je pretio preko Perišića, koji je pogodio prečku u 65. minutu, a onda i preko Levandovskog koji je odmah zatim prebacio gol iz ozbiljne šanse.

Ipak, i dalje je bilo 1:0, a nada za Zvezdu je postojala. Tu nadu je dodatno probudio Marko Marin u 78. minutu.

Došao je do lopte, došao je do prostora, namestio se na desnu nogu... Ali, njegov udarac je završio nepun metar od gola Nojera koji je loptu nepomično gledao.

To je bila poslednja prilika i poslednja dobra stvar koju smo videli od Zvezde u sredu uveče.

U 80. minutu Marko Gobeljić je napravio dve velike greške. Prvo izgubio loptu, a onda je praktično dodao Levandovskom koji je konačno iskoristio jednu od prilika koje je imao.

Bajern je imao mnogo više energije u nastavku i nastavio je da preti iako je pobednik bio rešen. U 87. minutu Milunović je uspeo da nespretno odreaguje i pogodi prečku svog gola, ali onda u 90. da loptu skloni sa gol-linije Borjanovog gola.

Ipak, usledio je novi hladan tuš za zvezdaše. Alkantara je prodao "foru" u prvom minutu nadoknade, kada je umesto da se namesti na šut iz slobodnog udaraca samo "bocnuo" živi zid, a to sve ispratio Miler. Borjan je pokrio uglove, ali nije imao realne šanse.

U narednom kolu, 1. oktobra, Zvezda dočekuje Olimpijakos, dok Bajern ide na megdan Totenhemu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Bayern München - FK Crvena zvezda Резултати Уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu