Tumbaković: Još imamo šansi da idemo na Evro, samo da nismo primili gol

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije, veruje da priča o plasmanu na Evropsko prvenstvo još nije završena i da se treba boriti dok postoje i teorisjke šanse.

Z.B.Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

* Neslavan debi Tumbakovića – Srbija poražena od Portugala

"Matematički još nismo otpisani. Ovo je utakmica od koje smo više očekivali, ali smo naišli na ekipu koja je maestralna. Imaju nekoliko pojedinaca koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu. Bilo bi dobro da smo u svlačionici otišli s nulom, ali nismo. Treba se boriti dok postoji bilo kakva šansa", rekao je Tumbaković po završetku utakmice.

On smatra da je porozna odbrana uticakla i na ostatak tima.

"Kad si čvrst u odbrani onda je lakše u sredini i u završnici. Ali, to je proces. To što smo primili četiri gola to je splet okolnosti. Dobro je što smo dali dva. Ova četiri gola su za analizu."

Tumbaković nije želeo da se bavi spornim situacijama kao što je bio ofsajd pre gola Ronalda.

"Analiziraćemo utakmicu, ne mogu da procenjujem da li je bio ofsajd ili penal. Kada smo mogli da im poremetimo stabilnost, Portugal je napravio razliku. Ne komenatrišem suđenje, Portugal se lagodno osećao kod nas, imali su kontrolu utakmice, a sudija Čakir je jedan od najboljih na svetu".

Selektor žali što na poluvremenu nije ostalo 0:0.

"Portugal je sjajna ekipa, zasluženo su pobedili. Pogledajte izmene koje su napravili i sve vam je jasno. Da nismo primili gol u prvom poluvremenu... Kapa dole Portugalu, došli su, pobedili i nastavljaju dalje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu