Arnautović nezamenljiv u austrijskoj reprezentaciji

Austrijski fudbaler srpskog porekla Marko Arnautović nezamenljiv je u austrijskoj reprezentaciji, a to je pokazao kada je sa dva gola doprineo visokoj pobedi.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Austrija je sa 6:0 pobedila Letoniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Samo u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Arnautović je u dresu austrijske selekcije postigao šest golova u pet utakmica.

Oba gola protiv Letonije Arnautović proslavio je držeći ruke na ušima, time šaljući poruku kritičarima koji su ga napadali zbog odluke da profesionalnu karijeru umesto u Velikoj Britaniji nastavi u Kini. Arnautović je posle utakmice rekao da je srećan što je doneo odluku da ode u Kinu.

"Kao što vidite ništa nisam zaboravio. Nisam umoran zbog 'džetlega'", kazao je on tražeći poštovanje.

Arnautović je istakao da nije više dete i da je puno učinio za austrijsku reprezentaciju. Do sada je u austrijskom dresu postigao ukupno 26 golova, čime je dospeo na sedmo mesto rang liste igrača po broju golova, a koju predvodi Toni Polster sa 44 golova.

"Rekord mi nije važan, ali ću činiti i dalje sve da dajem golove“, poručio je Arnautović.

I njegovi saigrači tvrde da je Arnautović nezamenljiv u austrijskoj selekciji.

"On je igrač koji ima ideje na koje niko drugi ne pomisli“; rekao je odbrambeni igrač Martin Hinterger. "On je od suštinske važnosti za nas“, dodao je prvotimac Bajerna David Alaba.

Austrijska reprezentacija posle Letonije igra protiv Poljske, reprezentacije koju Austrijanci nisu pobedili više od dve i po decenije. Na toj utakmici u Poljskoj Arnautović će dobiti podršku od porodice, pošto mu je supruga poljskog porekla.

strana 1 od 2 idi na stranu