Uroš Matić izlazi iz senke starijeg brata

Prvu utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između kiparskog APOEL i Ajaksa obeležio je vezni fudbaler Uroš Matić.

Spasoje VeselinovićIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Iako se očekivalo da u ovoj utakmici ponovo zablista kapiten amsterdamskog tima Dušan Tadić, epitet jednog od najboljih aktera meča je otišao na račun mlađeg brata fudbalera Mančester junajteda Nemanje Matića.

Partijama koje je pružao u poslednjih nekoliko meseci Uroš je na dobrom putu da više ne bude posmatran kroz prizmu svog brata.

Veznjak rođen 1990. godine je u meču koji je završen rezultatom 0:0 pripremio najbolju šansu na utakmici, kada je proigrao zemljaka Andriju Pavlovića, ali je nekadašnji igrač Čukaričkog pogodio prečku gola golmana Andrea Onane.

U izveštajima se napominje da je Ajaks "preživeo kiparsku oluju" i da nije imao nikakve šanse da stigne do rezultata boljeg od remija bez golova.

Specijalizovani servis SofaScore je fudbalerima kiparskog tima dao prosečnu ocenu 7.03, dok su igrači polufinaliste prošlog izdanja Lige šampiona zavredili ocenu 6.89.

Matić je ocenjen "sedmicom", Pavlović je dobio 6.5, dok je Tadić meč završio sa ocenom 6.7.

Podsetimo, Matić je postigao gol koji je doveo kiparsku ekipu do poslednjeg koraka uoči grupne faze Lige šampiona, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija protiv Karabaga.

Momak rođen u Šapcu je i dalje član Kopenhagena, od letos je na pozajmici na Kipru, a prethodno je proveo sezonu u bečkoj Austriji.

Zajedno sa bratom je bio u Košicama i Benfiki, a potom ne nastupao na NAC Bredu i Šturm iz Graca.

Za mladu selekciju Srbije je odigrao sedam mečeva, bio je pozivan i za kampove seniorskog tima, ali nije debitovao. Pored srpskog, vlasnik je i državljanstva Severne Makedonije, u kojoj se s vremena na vreme pominje mogućnost da bi mogao da zaigra za njihovu nacionalnu selekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu