Novak Đoković

Maradona: Federer broj jedan, a Đoković je fenomen

Dijego Armando Maradona izneo je u eksluzivnoj priči za B92web mišljenje o tome ko je “apsolutni broj jedan“ kada je u pitanju svetski tenis.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Maradona za B92.net: Mislim se – sve je namešteno

Savremenici smo najboljeg srpskog sportiste u istoriji Novaka Đokovića, inače velikog prijatelja ’Malog zelenog’, pa smo imali privilegiju da pratimo njegov put od onih najmanjih turnira, pa sve do najglamuroznijih i najvećih arena, borilišta u svetu ’belog sporta’.

Takođe, rivali dvostrukom najboljem sportisti planete bili su igrači koji su, dok se on tek probijao, već upisali svoje ime u gotovo sve teniske knjige i almanahe – Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Kada u celu računicu dodamo trenutnog ’kralja’ Endija Marija, ali i, između ostalih, Endija Rodika, Huana Martina del Potra, Lejtona Hjuita i Stana Vavrinku – nema sumnje da mnogi sa pravom aktuelnu eru smatraju i opisuju je kao ’zlatnu’.

Ipak, za mene postoji samo jedan broj jedan, a to je Rodžer Federer. Apsolutni broj jedan, po mom mišljenju. Ali smatram da je Đoković fenomen, počinje počinje priču ’El Pibe’ za B92.

Pred vama je drugi deo priče s po mnogima najboljim igračem svih vremena – ukoliko ste propustili premijernu epizodu možete pogledati OVDE, a do kraja nedelje vas očekuje još tema, od Kusturice i Kastra, preko Zvezde i Marakane, do karijere, kuće, porodice i novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu