Gvozdenović: Biće "vatreno" u Elbasanu

Bivši srpski fudbaler Ivan Gvozdenović, koji je trenutno pomoćni trener u albanskom superligašu Tirani, upozorio je "Orlove" na kontranapade Albanije.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli

Srbija u četvrtak od 20:45 gostuje u Elbasanu u pretposlednjem meču kvalifikacija za EURO 2016. koji je od rezultatskog značaja samo za domaćina.

"Igraju odlično defanzivno, nakon čega je brza u kontri i to je njihovo najjače oružje. Mi imamo kvalitet, mislim da smo jači individualno, taj momenat "jedan na jedan" bi mogao da presudi", rekao je Gvozdenović.

Bivši igrač Crvene zvezde je posetio reprezentativce Srbije uoči meča u Elbasanu, gde je napeta atmosfera od dolaska "Orlova".

"Nisam ja toliko ni stručan ni kompetentan da bih mogao nekome da delim savete. Najmanje našem selektoru koji je dosta iskusan i koji ima dobar stručni štab. Više smo pričali kako bismo napravili atmosferu da se opustimo, nego što smo pričali o fudbalu. Nije bilo ni potrebe", istakao je Gvozdenović.

Iako je Srbe u Albaniji dočekala neprijateljska atmosfera, Gvozdenović ne veruje da će to previše uticati na naše igrače.

"Juče sam oko sat vremena stajao na jednom mestu, sve je bilo blokirano. Bio je buran doček, ali sve je to "normalno". Veliko je interesovanje, stadion u Elbasanu je lep, ali je mali za ovakav meč. Biće "vatrena" atmosfera, ali mislim da to ne može da poremeti naše igrače, tako da neće biti veliki plus sa Albaniju", smatra nekadašni bek.

Srbija nema šansi da se izbori za plasman u Francusku, dok Albancima odgovara samo pobeda.

"Biće pod opterećenjem jer su u igri za Francusku. Ali to što su u boljoj poziciji im ne daje za pravo da mogu da nas pobede. Bitno je samo da ih pobedimo, a mislim da će sve ostalo biti u redu", uveren je Gvozdenović.

Duel Albanije i Srbije igra se od 20:45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu