Barsa dominirala, Arsenal se spasao

Fudbaleri Arsenala i Barselone igrali su nerešeno, 2:2 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona koji je odigran u Londonu.

A. KovačevićIzvor: B92 Engleska, Španija
Podeli

Barselona je dominirala u prvom poluvremenu, propustila nekoliko gol šansi dok je Arsenal bio nemoćan. Početkom drugog poluvremena Ibrahimović konačno postiže gol, a u 60. minutu i drugi za 2:0. Deset minuta kasnije Volkot smanjuje, a pet minuta pre kraja Fabregas iz penala izjednačuje za konačnih 2:2. Fabregas neće igrati u revanšu, kao ni Pujol koji je dobio crveni karton.

Barselona je već u prvih pet minuta stvorila četiri velike šanse, ali su odbrane almunije i veliki promašaj ibrahimovića spasle Arsenal. Prvak Evrope je nastavio da dominira i u narednih nekoliko minuta stvorio još gol šansi ali je Almunija sjajno branio i zaustavljao udarce Mesija, Ibrahimovića, Pedra, Čavija i Alveša.

Tek oko 20 minuta igre Arsenal se oslobodio pritiska i zapretio preko Samira Nasrija. 15 minuta kasnije fenomenalnu šansu imao je Niklas Bentner koji je dva puta bi neuspešan sa svega nekoliko metara, ali je linijski sudija ipak signalizirao nedozvoljenu poziciju Danca.

Arsenal je poluvreme završio znatno oslabljen jer su zbog povreda teren napustili Andrej Aršavim i Viljem Galas koji se vratio posle osam mečeva pauze zbog povrede. Umesto njih dvojice ušli su Emanuel Ebue i Denilson. Na isteku prvih 45 minuta najbolji igrač Arsenala, Sesk Fabregas dobio je žuti karton pa će propustiti revanš na 'Nou Kampu'.

Ono što nisu uspeli u prvim minutima prvog poluvremena, igrači Barselone učinili su u prvom minutu nastavka. Đerar Pike je poslao fenomenalnu loptu Ibrahimoviću u kazneni prostor, a Šveđanin, koji je pobegao Songu i Klišiju lobovao Almuniju, koji je za razliku od fenomenalnih odbrana u prvom poluvremenu ovaj put nerezonski istrčao.

Arsenal je brzo pokušao da uzvrati, ali je u 60. minutu Ibrahimović ponovo pobegao svojim čuvarima i sjajnim udarcem zakucao loptu iza Almunije za 2:0. Međutim, deset minuta kasnije Arsnal se iz prve sledeće šanse vratio u meč. Tio Volkot je u svom maniru pretrčao Maksvela i posle sjajne lopte Bentnera savladao Valdesa.

Petnaest minuta pre kraja meča dvostrukog strelca Zlatana Ibrahimovića zamenio je Tjeri Anri, najbolji strelac Arsenala svih vremena kojeg je publika na 'Emirejtsu' dočekala velikim aplauzom.

Pet minuta pre kraja meča Arsenal je uspeo da se potpuno vrati iz mrtvih i izjednači. Bentner je jednu visoku loptu u šesnaesterac spustio glavom Fabregasu kojeg je na nekoliko metara od gola sapleo Pujol za šta je dobio crveni karton. Ovaj poklon Fabragas nije propustio pa je iz penala savladao golmana ekipe u kojoj je počeo karijeru i izjednačio na 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu