- EuroVolley 2019 -

Turska na krilima sjajne publike do finala i duela sa Srbijom!

Ženska odbojkaška reprezentacija Turske plasirala se u finale Evrovoleja, pobedivši posle četiri seta reprezentaciju Poljske – 25:17, 25:16, 14:25, 25:18.

PT
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

* Srbija brani titulu – pala i Italija za finale Evrovoleja!

Turska će u velikom finalu igrati protiv aktuelnih šampiona – selekcije Srbije – koja je ubedljivo pobedila Italiju.

Borba za titulu na programu je u nedelju od 18.30.

Evrovolej, polufinale:

Turska – Poljska 3-1 (25:17, 25:16, 14:25, 25:18)

dvorana: Sportska dvorana Ankara
sudija
: Juraj Mokri

Turska: Sebnem Akož, Ozbaj, Erčan, Akman, Baladin, Ismailoglu, Ajdemir Akjol, Jilmaz, Boz, Erdem Dundar, Guneš, Sarioglu, Jildirim, Karakurt.

Poljska: Grajber, Alagierska, Kakolevska, Lukašik, Stenzel, Stišjak, Efimienko-Mlotkovska, Maj-Ervart, Vološ, Vojčik, Medržik, Smaržek, Zaroslinska, Kovalevska.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Eda Erdem sa 18 poena, dok je Baladin dodala 17. Poljsku je predvodila Smaržek sa 17, kao i Stisjak sa 12 poena.

Činilo se da će Turska brzo ostvariti pobedu, pošto je prva dva seta dobila za manje od sat vremena. "Letele" su po terenu domaće odbojkašice, sve su stizale i Poljska nije imala odgovor na takvu igru.

Međutim, u trećem setu desilo se veliko opuštanje kod Turske i Poljakinje su to znale kako da iskoriste. Rezultatom 25:14 dobijaju ovaj period igre i jasno stavljaju do znanja protivniku da se neće lako predati.

Na početku četvrtog perioda igre gledali smo veliku borbu, ekipe su se smenjivalu u prednosti i sve je vodilo ka neizvesnoj završnici. Ali, to se nije desilo. Sredinom seta Turska pravi ključnu razliku, briljirale su Karakurt i Baladin, i potom dolazi do pobede.

Još jednom, veliko finale između Turske i Srbije igra se u nedelju od 18.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 10 sledeca idi na stranu