Vesti - Euroleague -

NBA minira Evroligu – sa FIBA pravi novu ligu

NBA, najjača košarkaška liga na svetu, planira da se uključi u evropske tokove magične igra pod obručima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako piše Sportiko, NBA sa FIBA planira da naprave novu Evropsku ligu.

"NBA projektuje evropsko-bliskoistočni košarkaški ekosistem vredan čak tri milijarde dolara", naslov je teksta koji otkriva detalje saradnje NBA i FIBA u rušenju sadašnje Evrolige.

Planira se da u saradnji sa FIBA, kao partnerom, osnuju novu ligu, a to je došlo kao proizvod procene investicione banke "Raine Group NBA", koju je NBA liga angažovala da proceni evropsko tržište.

Navodi se da se Istraživalo koliko vrede tržišta Evrope i Bliskog istoka, a navedeno je da je potencijal ovih tržišta oko tri milijarde dolara godišnje.
NBA liga godišnje zarađuje 13 milijardi dolara, a prosečna vrednost kluba je oko četiri milijarde dolara.

NBA na Starom kontinentu trenutno zarađuje nekoliko stotina miliona na osnovu TV prava, što je razlog vremenskih zona, pa se u Evropi emituje tek 40 utakmica najjače lige u udarnom terminu godišnje.

Uskoro se očekuje i da Dubai uskoro postane član ABA lige. Istovremeno kad i čelnici Evrolige, istorijska skupština regionalnog takmičenja biće održana 12. marta sa početkom u 12 časova.

Poznato je da njihovo učešće znači dodatni uticaj i novac, a postavlja se pitanje koliko NBA želi da toleriše rast popularnosti Evrolige, sa povećanjem finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 121 sledeca idi na stranu