Vesti - Euroleague -

Zvezda nije mogla protiv Monaka – Džejms ušao u istoriju, dabl-dabl Mitrovića

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz od Monaka u gostima, rezultatom 98:80, u okviru 28. kola Evrolige.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli su tako potpuno umanjili šanse za plej-in ove sezone u Evroligi. Nalaze se na 16. mestu sa 10 pobeda i 18 poraza.

Sa druge strane, Monako je trenutno na 18-10 i zauzima treće mesto u elitnom takmičenju.

Do sedme uzastopne pobede, Monako je predvodio Majk Džejms sa 20 poena i tri asistencije, pratili su ga Donte Moteijunas sa 14 poena i šest skokova, isti broj je ubacio Eli Okobo uz četiri skoka i sedam asistencija. Dvocifren je bio i Jerom Blosongejm sa 12, kao i Donta Hol sa 10 poena.

Kod Crvene zvezde, najbolji je bio Luka Mitrović sa dabl-dabl učinkom 18 poena i 10 skokova, pratio ga je Jago Dos Santos sa 16 poena i pet asistencija, a dvocifreni su bili Rokas Gedraitis sa 13 i Džoel Bolomboj sa 12 poena i osam skokova.

Utakmica je odlično počela za crveno-bele, Mitrović je bio raspoložen, brzo je došao do dvocifrenog učinka, pratio ga je Gedraitis. Brzo su stigli do prednosti. Poene je postigao i Bolomboj i na semaforu je stajao rezultat – 13:17.

Ipak, u nastavku je ekipa Monaka napravila 12:0 seriju i preuzela vođstvo. Predvodili su je Okobo, Motejunas i Outara sa po pogođenom trojkom. Do kraja prve deonice, Zvezda je ispustila vođstvo i vrlo brzo se našla u problemu – 25:17.

Prvi kvartal su obeležile velike greške crveno-belih, što izgubljene lopte, što faulovi u napadu. Veoma brzo su ostali i bez Nedovića, koji je došao do trećeg faula i Sferopulos je morao da reaguje i da ga vrati na klupu.

Zvezda je dobro otvorila drugu četvrtinu. Pogodili su po trojku Hanga i Jago, ali potom je usledila minijatura Džejmsa, koji je veoma brzo vratio Monaku stečenu prednost – 31:23.

Zvezda je do isteka šestog minuta, trojkom Lazarevića i faul košem Jaga došla do -4, a onda je Džejms pogodio za rekord Evrolige.

U nastavku Monako igrao mnogo bolje Voker je sa šest vezanih poena ponovo vratio Monako na prednost iz prve deonice. Do kraja prvog poluvremena, Gedraitis je bio polovičan sa linije penala – 46:38.

Na poluvremenu, redovima Zvezde je najraspoloženiji su bili Luka Mitrović i Jago Dos Santos sa po 10 poena, a pratio ih je Rokas Gedraitis sa šest ponea.

Kod Monaka, prednjačio je rekorder Džejms sa 13, pratio ga je Kemba Voker sa šest.

Grafika: Sofascore
Grafika: Sofascore

Zvezda je odlično otvorila drugo poluvreme , blistali su centri crveno-belih Mitrović i Bolomboj. Izabranici Janisa Sferopulosa su do sredine kvartala stigli do egala (55:55).

Ipak, Monako je na krilima Elija Okoba, napravio novu seriju 10:1 i ponovo vratia prednost na svoju vodenicu (69:60).

Sve je rešeno na startu poslednje četvrtine, Okobo je pogodio dve trojke i odveo ekipu na +15. Domaći su lako održavali prednost do samog kraja meča i upisali rutinsku pobedu – 98:80.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 121 sledeca idi na stranu