Vesti - Euroleague -

"Povratak CSKA u Evroligu je naučna fantastika"

Predsednik Košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrej Vatutin izjavio je da je povratak tima kojim rukovodi u Evroligu naučna fantastika.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Vatutin je o tome govorio za kanal Match TV.

CSKA je, kao i svi ruski klubovi, izbačen iz najjačeg evropskog takmičenja nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Svi su izgledi da će CSKA još dugo morati da čeka na povratak u društvo najboljih - upućuju na to i reči prvog čoveka "armejaca".

"U ovom trenutku, učešće ruskih timova u Evroligi je u domenu naučne fantastike. To je čista fantazija. Tek po završetku rata se mogu steći uslovi da se razgovara na tu temu", svestan je Vatutin situacije.

Bez obzira na to što je CSKA van takmičenja, i dalje ruski klub održava stalne kontakte sa čelnicima Evrolige i drugim klubovima.

"Sve moje kolege u Evroligi su tužne zbog toga što ruski klubovi ne igraju Evroligu. Mi ćemo nastaviti da održavamo kontakt sa Evroligom kao deoničari te organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi", kaže Vatutin.

Govorio je Vatutin i o problemima koje turski klubovi imaju zbog Makabija. Podsetimo, Anadolu Efes i Fenerbahče mečeve u kojima su domaćini Makabiju igraju van Turske, što je, kaže Vatutin, veliki finansijski udarac za oba istanbulska kluba.

O ulasku Dubaija u takmičenje misli da je ispravan korak.

"Verujem da je to mogućnost da se podigne nivo takmičenja. Dubai niej samo bogat region već je i glavno tržište na Bliskom Istoku i Aiji. Tu postoji potencijal da se privuče nova publika i novi sponzori. O tome ćemo diskutovati mi kao deoničari Evrolige na sastanku sredinom marta", rekao je Vatutin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 121 sledeca idi na stranu